5 tips voor online bedrijfsgroei!

POWER your Business

Ben je op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien en je producten sneller te verkopen? Dan is online ondernemen de sleutel tot succes! En het goede nieuws is dat dit niet alleen interessant is voor kennisondernemers, maar voor iedereen die online bedrijfsgroei wilt.

Online ondernemen heeft de toekomst

In deze blog geef ik 5 tips om online bedrijfsgroei te krijgen in jouw bedrijf. Leer hoe je een online winkel start, taken automatiseert, online trainingen geeft, een social media strategie ontwikkelt en data analyseert om je bedrijfsgroei te stimuleren. Lees nu verder voor meer informatie en begin vandaag nog met het implementeren van deze waardevolle tips!

1. Start een online winkel

Als je nog geen online winkel hebt, dan is het nu de tijd om er een te maken. Hiermee maak je je producten en diensten toegankelijk voor een veel groter publiek. Zorg ervoor dat je website er professioneel uitziet en gebruiksvriendelijk is voor je klanten. Maak zeker gebruik van een e-commerce platform zoals Shopify of WooCommerce om een online winkel te starten. Zo maak je het voor jouw klanten eenvoudiger om je producten en diensten te kopen.

Zelf gebruik ik WooCommerce, zie Yolanda’s academie. En vergeet niet om jouw online winkel te promoten op social media en jouw website. Gebruik ook SEO-technieken om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Zo zorg je ervoor dat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden.

2. Automatiseer

Automatiseer zoveel mogelijk taken om tijd te besparen en je bedrijf efficiënter te maken. Denk aan chatbots voor klantenservice of automatische e-mails voor je marketing of facturatie. Voorbeelden van systemen die ik gebruik:

 • Manychat voor klantenservice via Instagram
 • Voor mijn emailmarketing gebruik ik nu Enormail
 • De boekhouding gaat online via Snelstart, binnen 1 minuut je factuur verzonden 😀

Door taken te automatiseren, bespaar je niet alleen tijd, maar zorg je ook voor een snellere en efficiëntere afhandeling van deze taken. In Yolanda’s favorieten zie je nog meer systemen staan die ik gebruik.

3. Geef online training

Geef online trainingen om je klanten meer te leren over je producten of diensten. Dit kan bijvoorbeeld via Zoom-masterclasses of online cursussen. Op deze manier kun je je expertise delen en je klanten meer waarde bieden. Het geven van online trainingen kan bovendien zorgen voor extra inkomsten. Kijk eens in mijn online academie voor inspiratie. Zelf kun je simpel een online training starten, door een cursus te maken die gerelateerd is aan jouw bedrijf en expertise. Waar kan jij uren over praten? Hier zijn de stappen die je kunt nemen:

 1. Kies een onderwerp – Kies een onderwerp dat gerelateerd is aan jouw expertise en waarin je waarde kunt bieden aan jouw publiek.
 2. Maak de cursusinhoud – Maak een gedetailleerde cursusinhoud met behulp van PowerPoint- of Canva presentaties, video’s en/of andere hulpmiddelen om jouw kennis te delen.
 3. Kies een platform – Kies een platform om jouw cursus op te hosten, zoals Udemy, Teachable, of Coursera. Of je kunt ook jouw eigen website gebruiken met behulp van plugins zoals LearnDash.
 4. Promoot je cursus – Promoot je cursus op sociale media, via e-mailmarketing, en via jouw website om jouw doelgroep te bereiken.
 5. Verbeter en breid uit – Luister naar feedback van jouw klanten en blijf jouw cursusinhoud verbeteren en uitbreiden.

Met deze stappen kun je zelf een online cursus maken en integreren in jouw bedrijf als een manier om waarde te bieden aan jouw klanten en omzet te genereren.

4. Social media strategie

Gebruik social media om je bedrijf te promoten en in contact te komen met klanten. Ontwikkel een strategie die past bij jouw bedrijf en doelgroep. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content plaatst en wees consistent in je boodschap en uitstraling. Door een goede social media strategie te ontwikkelen, vergroot je je online aanwezigheid en bereik je een groter publiek.

Een voorbeeld van een social media strategie kan zijn om een contentkalender te maken voor de verschillende social media platforms waarop je actief bent, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Dit kan helpen om consistentie te creëren en ervoor te zorgen dat je regelmatig nieuwe content deelt.

5. Verzamel en analyseer data

Gebruik voor je online bedrijfsgroei tools zoals Google Analytics om te meten hoe je website presteert en hoe klanten reageren op je marketinginspanningen. Analyseer deze data om je online strategie verder te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van je klanten. Door inzicht te krijgen in het gedrag van je klanten, kun je je online strategie beter afstemmen op hun behoeften en zo je bedrijf laten groeien. Gebruik hiervoor deze 5-stappen plan:

 • Stap 1: Identificeer welke gegevens je wilt verzamelen – Bepaal welke gegevens relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit kunnen bijvoorbeeld gegevens zijn over websiteverkeer, conversies, klantgedrag of social media prestaties. Het is belangrijk om je te richten op de gegevens die het meest relevant zijn voor het meten van jouw doelen.
 • Stap 2: Kies de juiste tools – Er zijn talloze tools beschikbaar om gegevens te verzamelen en analyseren. Denk aan Google Analytics voor websiteverkeer, Mailchimp voor e-mailmarketing of Hootsuite voor social media. Kies de tools die het beste passen bij jouw bedrijfsdoelen en budget.
 • Stap 3: Analyseer de gegevens – Wanneer je voldoende gegevens hebt verzameld, is het tijd om deze te analyseren. Bekijk bijvoorbeeld welke pagina’s op je website het meest bezocht worden, welke producten het meest verkopen, of welke social media-posts de meeste interactie krijgen. Analyseer de gegevens en maak een plan om je online strategie te verbeteren.
 • Stap 4: Maak data-gedreven beslissingen – De gegevens die je verzamelt, moeten je helpen bij het nemen van beslissingen voor je bedrijf. Maak beslissingen op basis van de gegevens die je verzamelt en niet op basis van intuïtie of veronderstellingen.
 • Stap 5: Blijf analyseren en optimaliseren – Gegevensverzameling en -analyse is een continu proces. Blijf je gegevens verzamelen en analyseren om te zien wat werkt en wat niet. Pas je online strategie aan op basis van je bevindingen om ervoor te zorgen dat je blijft groeien.

Don’t wait for opporunity,
CREATE IT!

Door deze 5 tips te integreren in je bedrijfsstrategie, zul je merken dat je online aanwezigheid groeit, dat je meer klanten aantrekt en jij minder hard hoeft te werken. Online ondernemen is de toekomst en biedt onbeperkte mogelijkheden voor elk bedrijf.

🔥 Dus waar wacht je nog op?
Welke tip ga jij gebruiken om online bedrijfsgroei te krijgen?

Wanneer jij direct méér (online) winst wilt,
dan is deze trainingsdag perfect voor jou!

📢 Op 30 juni organiseer ik een zomerevent voor max. 30 ambitieuze ondernemers die hun bedrijf een online boost willen geven. Jij verdient DIT met online ondernemen!

!!Reeds 80% van de tickets verkocht!!

✔ Wil jij meer online winst?
✔ Werk je nu meer uur dan gewenst?
✔ Wil je ontdekken hoe je online werken kunt integreren in jouw bedrijf?

Succesvol online ondernemen start hier! Geef je op voor deze dag en ontdek de vele mogelijkheden die de online werken biedt. Tijdens dit event draait het helemaal om jou. Wat verdien jij op dit moment en wat is je doel? Hoe zorg je ervoor dat jouw resultaten van de 2e helft van 2023 verbeteren, zonder (nog) harder te werken?

Live zomerevent
‘Jij verdient DIT met online ondernemen!
Vrijdag 30 juni 2023
, van 9.30 – 16.00 uur
Bij Ijgenweis Bovenkarspel

5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯