5 cijfers die je als ondernemer moet kennen!

We weten allemaal dat cijfers ons leven beheersen, dit geldt zeker voor ondernemers. We zijn bijna allemaal op de één of andere manier geïntrigeerd door cijfers.

Misschien heb je een geluksgetal en gebruik je die als eindcijfer bij een loterij. Of je ziet een bepaald cijfer overal in terugkomen. Bewust of onbewust meten we de alles graag af. Het wordt nu eenmaal tastbaarder en tegelijkertijd overzichtelijker als we er een cijfer op kunnen plakken.

Heb je alles onder controle, ken je de risico’s?

De cijfers van je onderneming laten zien hoe het ervoor staat, maar dan moet je ze wel begrijpen. ”Ik ben niet goed in cijfers en wil er eigenlijk niet mee bezig zijn…” hoor ik ondernemers vaak zeggen.

Administratie is nu eenmaal een verplicht onderdeel van je onderneming, misschien voor jou niet het leukste onderdeel, maar wel heel belangrijk. Wanneer je niet met cijfers bezig bent en daardoor te weinig verdiend, raakt je energie sneller op, het enthousiasme raakt weg en er komen financiële zorgen.

Dit kan ook anders!

Je hoeft helemaal geen financieel specialist te zijn, maar dat is ook vast niet je droom. Hoe zou het voor je zijn als de basis van je administratie begrijpt, financiële risico’s kunt inschatten en dat niemand je zomaar iets wijs kan maken.

Dat je niet onzeker hoeft te zijn over je ondernemerschap. Laat staan dat je bang hoeft te zijn dat je bedrijf failliet gaat. Nee, gewoon goede financiële basiskennis, zodat je weet hoe je ervoor staat! En wie weet, misschien ga je cijfers nog wel leuk vinden als je je winst erdoor ziet groeien! 😉

Hierbij de 5 cijfers die je moet kennen als ondernemer:

 Gewenst netto inkomen, hoeveel moet je hiervoor omzetten?
 Omzet per maand, is het wat je had verwacht of moet je bijsturen?
 Kosten per maand, is het wat je had verwacht of moet je bijsturen?
 Openstaande crediteuren, wat moet je nog betalen? Overzicht geeft rust.
 Openstaande debiteuren. Overzicht, zodat je op tijd herinneringen kan versturen.

Vertel eens, hoe vaak kijk jij naar je cijfers?

Online boekhouden is hierbij wel een must. Zelf werk ik met Snelstart boekhoudsoftware, deze heeft een uitgebreide dashboard waar je deze informatie dagelijks up-to-date kan zien. Zo hou je op een makkelijke manier grip op je cijfers.

Wil je meer grip op je bedrijf en inzicht in je cijfers? Schrijf je dan gratis in voor de training POWER your business. Hierin leer je op een praktische manier je cijfers van je bedrijf kennen en weet je aan welke knoppen je moet draaien om winstgevender te worden.

Meer informatie vind je op:

POWER your business

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *