Hoeveel kan ik vragen voor mijn dienst?

hoeveel-kan-ik-vragen-voor-mijn-dienst

Veel ondernemers vinden het lastig om een goede prijs te bepalen voor hun dienst. Hoe kun je dit bepalen? Op een manier die goed voelt, jou goed laat verdienen én waarbij jouw klant waarde voor zijn geld krijgt…

De offerte is klaar. Het totaalbedrag staart je aan, je krijgt er een zenuwachtig gevoel van. Al met al een erg hoog bedrag 😲. Anderzijds, ik heb die uren wel nodig…

Er ploppen allemaal gedachtes op in je hoofd… ‘De opdrachtgever accepteert dat waarschijnlijk nooit… En zo moeilijk is het werk niet…. Wie weet komt er nog wel een vervolgopdracht…. ‘ Je schrapt toch wat uren, reiskosten laat je zitten en je drukt op verzenden!

Dit gebeurt bij veel ondernemers,
totdat ze leren voor hun waarde te gaan staan.

Hoe zou het zijn als je een duidelijk beeld hebt wat jouw toegevoegde waarde is? Veel ondernemers vinden het moeilijk om zichzelf te verkopen. Ze zien onvoldoende de waarde van wat ze kunnen, wat ze weten, hoe ze doen en hoe ze zijn. Een makkelijk klusje voor jou, kan een hele uitdaging voor de ander zijn. Weten wat je waard bent, zorgt voor zelfvertrouwen.

Bereken dus goed wat jij waard bent en wat voor tarief daar tegen over staat, zodat jij ook krijgt wat je verdient. Of bekijk de mogelijkheid om van uurtje-factuurtje af kunt stappen en een ander verdienmodel te hanteren.

Hoe kan ik mijn prijs bepalen?

Hoe kun je je prijs bepalen?

Hier geef ik je 4 mogelijkheden om jouw prijs te bepalen:

  1. Inkomensdoelstelling tariefberekening: Bereken hoeveel je wilt verdienen en deel vervolgens de benodigde omzet door je declarabele uren (rekentool beschikbaar).
  2. Kostengebaseerde prijsstelling: Gemaakte kosten + winstmarge bepaalt je prijs.
  3. Waardegebaseerde prijsstelling: Je kunt kijken naar wat jouw werk een ander oplevert.
  4. Concurrentiegebaseerde prijsstelling: Je kunt kijken wat een ander in jouw vakgebied vraagt.

Zelf gebruik ik een combi van bovenstaande. Ik weet hoeveel ik per jaar netto uit mijn bedrijf wil halen, de bijbehorende omzet deel ik door de declarabele uren en zo kom ik op een minimumtarief per uur.

Vervolgens kijk ik wat ik aan toegevoegde waarde lever en schat ik in hoeveel het mijn klant oplevert om mijn dienst af te nemen. Door alle kennis die ik heb opgedaan kan ik zeker stellen dat ik een korte tijd veel aan een ondernemer kan leren. Dit moet je zeker meenemen in je prijsstelling, je hebt immers geïnvesteerd om deze kennis op te doen en je hier vaardig in te maken.

Wat is mijn toegevoegde waarde?

Door bijvoorbeeld slimme boekhoudkoppelingen te realiseren, wat mij niet zoveel tijd kost, hoeft de ondernemer elke week 1 uur minder aan zijn administratie te zitten. Of door te brainstormen met een klant over een nieuw verdienmodel, wat via een inzichtgesprek 2 uur duurt, gaat de ondernemer veel meer verdienen. Snap je wat ik bedoel? Reken ik alleen mijn tijd, dan staat dit niet in verhouding met het resultaat wat het oplevert.

Prijs bepalen

Tip:
Maak een pakket van je dienst, dan hoef je niet specifiek je uurprijs te noemen en te verantwoorden als de opdracht jou makkelijk af gaat.

En tot slot kun je jouw prijs bepalen door te kijken wat de markt doet. Maar ik hang niet teveel aan, aangezien we allemaal weer een andere invulling geven aan onze unieke producten.

Ben benieuwd hoe jij je prijs hebt vastgesteld en of je hier nog eens naar gaat kijken na het lezen van deze blog!

Twijfel jij ook wel eens over je prijzen of je verdienmodel? Graag help ik jou verder!

Mijn coaching bestaat uit méér dan alleen kennisoverdracht. Samen gaan we ervoor zorgen dat je meer helderheid, winst en vrijheid krijgt in jouw onderneming!

Ondernemen zonder financiële stress! Leer het in 5 stappen.

Ondernemen zonder financiële stress!
Leer het in 5 stappen.

Yolanda-Kuin-Business-Strateeg

Hart voor je bedrijf en hoofd bij je cijfers!

Werken met mij kan op de volgende wijze:

Inspiratie

inzichtgesprek-yolanda-kuin-businesscoach

Twijfels kunnen de weg
naar jouw succes blokkeren!
Laten we gaan sparren.

Samen aan de slag

samen-aan-de-slag-yolanda-kuin-businesscoach

Businessprogramma
Kloppend Ondernemen

Ga voor méér werkplezier
en financiële vrijheid!

In dit maatwerk programma ontdek
je hoe je een overzichtelijk, professioneler en winstgevender bedrijf creëert, zonder dat jij zelf meer uur hoeft te werken.

Inzicht / sparren

inspiratie-sparren-yolanda-kuin-businesscoach

Boek een inzichtgesprek
Korte krachtige meeting
met direct resultaat

Yolanda Kuin Business coaching

Cadeautje!

Gratis ondernemerstips

3 maanden lang!

Je bedrijf groeit zo hard, als jij groeit als mens!

Zodra jij nieuwe kennis op doet en deze kennis vervolgens inzet in je bedrijf, zal je bedrijf gaan groeien.

Zelf vind ik het heerlijk om veel boeken te lezen over het ondernemerschap. Deze kennis, nieuwe inzichten en tips geef ik graag door aan jou. Zo krijg je wekelijks informatie om te gebruiken in je eigen bedrijf en nieuwe kennis om over na te denken. Het geeft focus op wat belangrijk is bij het ondernemen en je krijgt meer grip op je cijfers. Je zult groeien in je ondernemerschap.

Groet Yolanda

Relaxter ondernemen?
Doe de Ondernemers-Reality check!

Doe deze 2-minuten quickscan en
ontvang direct 3 tips om relaxter te ondernemen!