Referenties

Olga is eigenaresse van Zence kappers en heeft het businessprogramma Kloppend Ondernemen (Maatwerk) gevolgd, ze heeft het beoordeeld met een 9.

 • Wat was je doel toen je aan dit programma begon?
  Meer rust en duidelijkheid in het bedrijf en meer tijd voor mijzelf.
 • Kun je beschrijven in welke mate je al dichter bij je doel bent gekomen?
  Veel meer duidelijkheid in mijn bedrijf en privé leven.
 • Op welke manier heeft het programma jouw mindset veranderd?
  Anders kijken naar mijn tijds indeling en met doelen werken dat niet alles in 1x hoeft. Beter zicht op wat echt belangrijk is.
 • Heb je al resultaten behaald na het doen van het programma?
  Ja!! Planning voor 2021 klaar en meer rust in mijn hoofd.

Kloppend ondernemen heeft voor mij meer duidelijkheid gegeven wat ik wil met mijn bedrijf en de tools om dit ook te bereiken. Samen met Yolanda en mooie jaarplanning gemaakt voor mijn bedrijf en ik heb nu al meer rust in mijn bedrijf en privé leven.

Olga van Westen | Zence kappers

Bianca is in 2020 gestart met haar toffe bedrijf Be in Charge en heeft het businessprogramma Kloppend Ondernemen (ZZP) gevolgd.

Dit traject kwam voor mij op het perfecte moment. Ik was net gestart met mn eigen onderneming, had heel veel ideeën en zat vol energie. Helaas trapte ik regelmatig in dezelfde valkuilen:
❌ twijfelen aan mezelf en mijn idee (“wie zit er nou op mij te wachten?”)
❌ teveel laten afleiden en me van de wijs laten brengen door wat anderen doen en zeggen.
❌ alles tegelijk willen doen, te weinig structuur.

Daarnaast word ik niet onwijs blij van cijfers, daar zag ik best tegenop. Hoe ga ik mijn prijzen bepalen? Wat vind ik mezelf waard? Waar wil ik over een paar maanden staan? En over een jaar? 🤷‍♀️

Dit coachingstraject hielp mij om focus te pakken en houden, te handelen vanuit mijn eigen kracht en te kiezen. Wat is mijn boodschap, wie wil ik helpen en wat is voor mij belangrijk?

Yolanda begeleidde dit traject om een prettige en laagdrempelige wijze. Ze pakt het aan vanuit haar nuchterheid en zorgt ervoor dat een ieder zich comfortabel voelt en het begrijpt.

Yolanda heeft me laten zien dat cijfers eigenlijk heel leuk zijn! Het geeft je zoveel inzicht, helderheid en richting.

Bianca Sluijs | Be in Charge

Kim heeft de training Goed van start gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 9.

Absoluut een aanrader. Yolanda is zo’n fijn mens om van te leren. Ze benadert een minder leuk deel, vind ik, van mijn bedrijf op een positieve manier. Zo positief dat ik er ook helemaal enthousiast van ben geworden. En dat voor iemand die leerde voor haar wiskunde en op 0,2 punten zakte op economie.

Wow gelijk overzicht en inzicht in mijn cijfers. Dat maakt me nog meer trots dan ik al was. Wat ik vooral heel fijn vond was de nuchterheid, het luchtige, niet te zwaar dat het je duizelt, nee niets van dat. Juist met bruisende ideeën de deur uit!

Ook fijn dat ik nog op haar kan terugvallen en ze zei: je hoeft dit niet allemaal te weten en te onthouden. Oh hoe fijn is dat!!

Gun je zelf ook een mooi online boekhoudprogramma, die helemaal tot in de puntjes voor je is ingericht en klaar staat. Super fijn en snel onder de knie te krijgen, dankzij Yolanda.

Kim Leegwater | Kim2Organize

Marlies is eigenaresse van De Personeelszaak & Unblock.coaching heeft het businessprogramma Kloppend Ondernemen (ZZP) gevolgd, ze heeft het beoordeeld met een 8.

 • Wat was je doel toen je aan dit programma begon?
  Structuur en focus aanbrengen in een nieuw coachingsonderdeel van mijn business
 • Kun je beschrijven in welke mate je al dichter bij je doel bent gekomen?
  Door elke week de focus op het geboden leer- en werkstof te houden kreeg ik steeds meer inzicht in mijn doel met coaching, heb ik de keuze gemaakt voor minder HR opdrachten en meer coaching. Hier praktische zaken zoals nieuw logo, website e.d. in werking gezet. En er lopen nu 2 x proefcoaching voor mijn nieuwe programma.
 • Kun je iets benoemen wat je waardevol vindt van dit programma?
  Van mind tot money, jouw focus op waar ik op elk moment sta in mijn ontwikkeling

Yolanda is een heldere ondernemer, praktisch en gezellig. Ze heeft inlevingsvermogen en zorgt ervoor dat de juiste leerdoelen steeds terugkeren gedurende het gehele programma. Yolanda spiegelt mij in dit traject van mind tot money op een duidelijke respectvolle manier. Een waardevol traject met leerzame modules die je niet alleen aan het denken zetten, maar ook de stap tot het uitvoeren komt aan bod.

Als je op zoek bent naar focus en een groei in mind tot money, dan is Kloppend Ondernemen het juiste aanbod.

Marlies Meinesz | Unblock.coaching

Marlies Meinesz - Kloppend Ondernemen

Suus heeft de training Goed van start gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 9.

Yolanda legt in duidelijke taal uit hoe je jouw administratie kunt inrichten & toepassen. Het is fijn dat je bij de start van je bedrijf kunt vertrouwen op iemand die veel kennis & ervaring heeft met het begeleiden van (startende) ondernemers.

Voor mij was het een geslaagde en inspirerende training!

Suus Bakker | Tuinstudio Twisk

Anne heeft het programma Strategie & Focus (online) gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 8.

 • Wat was je doel toen je aan dit programma begon?
  Ik wilde graag meer inzicht en overzicht in de financiële kant van mijn bedrijf.
 • Kun je beschrijven in welke mate je dichter bij je doel bent gekomen?
  Het maken van het winstplan heeft met absoluut meer inzicht en overzicht gegeven in mijn financiële plaatje, wensen en mogelijkheden!
 • Kun je iets benoemen wat je waardevol vindt van dit programma?
  Ik vond het heel prettig om weer even goed naar de fundering van mijn bedrijf te kijken! Daar hebben de opdrachten absoluut aan bijgedragen.

Het Strategie & Focus – programma van Yolanda helpt je heel praktisch naar de fundering van je bedrijf te kijken. Duidelijk, concreet en met extra veel aandacht voor het financiële plaatje: fijn!

Anne Abrams | Puur Anne

Goed van start is in juli gevolgd door de ambitieuze startende onderneemster Eveline Erkelens, ze heeft het programma beoordeeld met een 9.

 • Wat was je doel toen je aan dit programma begon?
  Financiële kennis en inzicht
 • Kun je beschrijven in welke mate je dichter bij je doel bent gekomen?
  Zeker! Van geen kennis tot het al aardig rooien….
 • Kun je iets benoemen wat je waardevol vindt van dit programma?
  Het contact met jou en intro SnelStart

Ik beveel deze training zeker aan bij andere onderneemsters, vooral om jouw geduld en professionaliteit!

Eveline Erkelens | Bright6

Ruby heeft het programma Strategie & Focus (VIP) gevolgd.

Een masterclass bij Yolanda?! Niet twijfelen, doen! Jouw bedrijf is het meer dan waard.

Ontvangst met koffie met gebak van de bakker, top & heerlijk. Yolanda had zich super voorbereid en de focus ligt echt bij jou en je bedrijf. Ze spreekt duidelijke, heldere taal en helpt je werkelijk aan alle kanten om de juiste focus op je cijfers te krijgen.

Tussendoor werd er een heerlijke lunch verzorgd.

In de middag werkten we tot in detail al mijn ingebrachte punten uit. Yolanda heeft hiervoor speciaal een tool ontwikkeld en dat werkt super. Zo bekijk je vanuit een helikopterview je eigen bedrijf, ook weleens leuk en heel leerzaam?

Vol inspiratie ging ik vandaag de deur uit. Met frisse zin aan de slag met LangedijkerUitje.

Het was een topdag vandaag!

Ruby Groen | LangerdijkerUitje

Ruby Groen - Yolanda Kuin - WInstadviesburo

Cisca heeft de 5-daagse training POWER your business beoordeeld met een 9.

 • Kun je iets benoemen wat je waardevol vindt van deze training?
  Je training is praktisch, concreet, activerend. ‘Gewoon doen!’, dat staat me te doen! De naam POWER vind ik ook mooi gevonden. Krachtig. En helemaal in combinatie met de vijf elementen van je training. 👍
 • Heb je al resultaten behaald na het doen van deze training?
  Mijn energievreters heb ik in kaart. Mooi om aan te werken.

POWER is een krachtige online cursus. Je moet het echt zelf dóen.

 

Cisca de Weert | Taaloptimist

Manon heeft haar boekhouding online op orde & heeft het online programma Strategie & Focus gevolgd.

Ik was op zoek naar een boekhoudpakket dat mij als startende ondernemer kon helpen met mijn boekhouding. Ook al heb ik jaren in de financiële wereld gewerkt, zocht ik voor mijn onderneming gemak en overzicht en het liefst alles online. Ik wil er namelijk niet heel veel tijd aan kwijt zijn om mijn focus op mijn salon en behandelingen te houden. Maar het moet wel goed zijn! Dat alles vond ik bij Yolanda met modern boekhouden.

Veilig, snel en met een druk op de knop geeft het me overzicht! En als ik vragen heb, krijg ik van Yolanda binnen no-time antwoord, zodat ik meteen weer verder kan!

Ook heb ik via Yolanda haar online programma Strategie & Focus gevolgd. Zo fijn om nu een duidelijk beeld te hebben bij wat ik in de toekomst precies wil bereiken.

Ik raad echt iedereen aan om dit online programma te gaan volgen voor nieuwe ondernemers inzichten.

Yolanda heeft een prachtige online academie, zodat je thuis het programma kunt volgen mét persoonlijke servicecontact. Er zijn opdrachten in verwerkt voor een compleet naslagwerk, zodat ik ondernemend keihard verder kan.

Manon Windt | Het-Kappers-Huys

Sabine heeft de training Strategie & Focus (VIP) gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 9.

Ik raad deze training zeker aan. want ik vind het erg belangrijk dat ondernemers inzicht hebben in de cijfers. Inzicht in cijfers geeft de ondernemer (weer) nieuwe ideeën om de onderneming te kunnen laten groeien, ze krijgen meer rust en overzicht.

Ondernemers die grip hebben op hun bedrijf zorgen ook beter voor zichzelf en ze kunnen door het inzicht ook betere prijzen vragen, kosten verlagen en zo henzelf een goed salaris uitbetalen.

Sabine Vehof | Vehof Administratie

Training Strategie & Focus

Liesbeth heeft de 5-daagse training POWER your business beoordeeld met een 8.

Het is een mooie training om je bedrijf en je eigen rol in je bedrijf onder de loep te nemen.

Wat gaat goed, wat kan ik verbeteren, maar ook wat WIL ik verbeteren of veranderen!?

Zodat je een bedrijf kan neerzetten waar je blij van wordt en dat ook nog eens winstgevend is.

 

Liesbeth Booij | (sport)voedingsdeskundige en sportvastencoach

Esther heeft het programma Strategie & Focus (groep) gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 8.

Als ondernemer begin je je bedrijf omdat je passie hebt voor dat wat je doet, de inhoud. Inzicht in je cijfers en hoe je deze kunt sturen was nieuw voor mij, maar als ondernemer wel heel belangrijk.

Yolanda laat dit op een toegankelijke manier zien, heel praktisch en toepasbaar.

Esther van der Leek | Pedagogischhart

Wilma heeft eerst de 5-daagse training POWER your business gevolgd.

 • Kun je iets benoemen wat je waardevol vindt van deze training?
  Je mails zijn de lessen, dat is slim en makkelijk. Ze zijn ook zo helder, dat je niet altijd hoeft door te klikken naar de video of blog erbij.
 • Heb je al resultaten behaald na het doen van deze training?
  Geruststelling dat het wel snor zit. En ook helder dat ik de items op mijn to-do-list heb staan die jij er ook op zou zetten.

Voor ondernemers zijn jouw tips een goede check!

En daarna kwam ze bij mij op de training Goed van start.

 • Wat was je doel toen je aan deze training begon?
  Tijd besparen door mijn administratie te automatiseren.
 • Kun je beschrijven in welke mate je dichter bij je doel bent gekomen?
  100% gelukt!

Yolanda neemt je heel relaxed mee door je administratie. Ze helpt je alles in te vullen en automatisch te koppelen in een handige tool die je ook nog eens in 1 oogopslag overzicht geeft in je financiële situatie. Ze leert je dat je boekhouding vooral zo simpel en overzichtelijk mogelijk moet zijn.

Wilma Kaptein | Groeimarketeer

Ilona heeft Strategie & Focus (groep) gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 9.

Ik beveel dit programma zeker aan. Je krijgt meer inzicht hoe je een beter resultaat kunt halen uit je onderneming! Zeker voor degene zoals ik, die met passie een onderneming zijn begonnen, met een niet zakelijke achtergrond.

Ilona van der Zouwen | TIZFotografie

Door de corona kon de gewone dagtraining Goed van Start op kantoor niet doorgaan. We hebben een goed alternatief gevonden in een Zoom-meeting, zodat de training toch kon plaatsvinden.

Voor mij was het de ideale oplossing om mijn administratie op orde te krijgen en online van start te kunnen gaan met een handig systeem.

Waardevol vond ik:

 • de aanbevelingen wat betreft bank en systeem om mee te werken.
 • dat alle informatie al door Yolanda was overgenomen.
 • het samen doornemen van het systeem en kijken hoe het werkt.

Nathalie van Haasteren | Leven in het moment

Zoom-meeting Nathalie van Haasteren

Deelneemster 5-daagse training POWER your business

Ik zou deze training aanbevelen aan mensen die geen duidelijk doel voor ogen hebben van wat ze met hun bedrijf willen of zich te veel richten op verschillende dingen.

Omdat ze hierdoor meer structuur in hun bedrijf kunnen aanbrengen.

Anoniem

Nicole heeft de training Goed van start gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 9.

De reden om deze training te volgen was dat ik alle boekhouding online wil krijgen en er vervolgens zo min mogelijk werk aan wil hebben. En met zo min mogelijk kans op fouten, iets hebben wat ik zonder schaamte aan mijn boekhouder kan overhandigen! Dus stoppen met boekhouden in Excel.

Ik vind het fijn dat we zij aan zij zitten en alles doorlopen. Zo weet ik direct hoe het moet en ben ik geen tijd kwijt aan het maken van koppelingen en het uitzoeken hoe dat allemaal moet. Door jouw voorbereidingen en de samenwerking op de dag zelf, werkt alles zoals het moet werken.

Ik was ‘s avonds op de hotelkamer al de bonnen van die avond erin aan het zetten. Echt heerlijk!

De training is heel compleet en duidelijk. Je kunt er direct mee aan de slag.

Nicole Nijholt | Nijholt begeleiding

Training Goed van Start

De training Strategie & Focus met bijbehorende live masterclass is door een deelnemer beoordeeld met een 9

✔ Wat was je doel toen je aan deze training begon? Inzicht krijgen in cijfers/inkomsten

✔ Kun je beschrijven in welke mate je dichter bij je doel bent gekomen? De masterclass heeft mij handvatten gegeven hoe ik hiernaar kan/moet kijken.

✔ Op welke manier heeft deze training jouw mindset veranderd? Dat het belangrijk is om focus te houden om tijdig bij te kunnen sturen.

✔ Heb je al resultaten behaald na het doen van het programma? Ja, nieuw project binnengehaald.

Het programma geeft veel inzicht en de masterclass is interactief.

Deelnemer Strategie & Focus

Ik heb de training “Goed van Start” gevolgd bij Yolanda en dat is een dikke aanrader.

Na de trainingsdag heb je een heel goede basis voor je boekhouding en het bespaart je enorm veel tijd als je goed gebruik maakt van het aangeboden boekhoudprogramma. Én je hebt altijd en overal een goed overzicht van je financiële situatie.

Yolanda gaf een heldere uitleg en begeleide stap voor stap door het systeem. Fijn vond ik de persoonlijke benadering van Yolanda en de extra tips over het ondernemerschap in het algemeen!

Bedankt voor deze waardevolle dag!

Marjon Oostwouder | Vakantieadres Onbekend

Ik wilde een goede administratie start maken met mijn bedrijf. Yolanda heeft ervoor gezorgd dat de basis goed staat, en dat ik het nu zelfs leuk vind om aan mijn administratie te werken.

Een groot pluspunt ze beantwoord ook een aantal maanden nadat je langs bent geweest al je vragen en helpt je bij je aangiftes. Dus wil je een leuke dag hebben en veel leren dan beveel ik Yolanda zeker aan.

Yolanda is vakkundig, professioneel en heel fijn om mee samen te werken. Het was voor mij de investering meer dan waard.

Natasja Heddes | iNHuis Styling & Interieuradvies

Yolanda Kuin -Ondernemerscoach

Sonja heeft de masterclass Strategie & Focus (1-op-1) gevolgd.

Weet je even niet meer welke kant je op wilt met je bedrijf?

Voor een winstplan en focus sessie ben je bij Yolanda aan het goede adres.

Ik heb er veel aan gehad!

 

Sonja Donk | Landelijkgenieten & Sfeervolgenieten

Sonja Donk & Yolanda Kuin

Al jaren aan het ondernemen, maar wat ik nou eigenlijk aan het doen was, wist ik niet zo goed. Ik nam niet echt de tijd om eens even goed voor die enge dingen als financiën te gaan zitten. Zo wist ik dus niet eens wat mijn belangrijkste inkomstenstromen waren en welke helemaal niet (en ik dus misschien maar beter minder energie aan kon gaan besteden).

Ik wilde het wel anders, maar hoe dan? En wanneer?

En heel eerlijk? Ik vond het ook een beetje spannend om toe te geven hoe weinig ik zelf van m’n cijfers begreep. Ik vond het nóg iets spannender om dat te doen met Yolanda, die cijfers superkoel vindt.

Maar gelukkig, ze was heel geduldig en legde het me tien keer uit. Logisch natuurlijk: Yolanda kiest niet zomaar voor de hulp die ze aanbiedt: ze vindt het leuk om financiële nono’s als ik inzicht in hun cijfers te geven, om ze meer grip op hun bedrijf te geven. Dus nee, ze lachte me niet uit, was geduldig en we hadden het ook nog eens gezellig.

Na een dagje met Yolanda snap ik weer een beetje wat ik ook alweer aan het doen was. Echt een aanrader!

Sandii Zachte | Kiind Magazine

Gemma heeft een masterclass gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 9.

Het geeft inzicht, geeft een doel en je staat een keer stil bij de eigen onderneming. Verheldering dingen die je wel weet, maar nu duidelijker ziet. En ondernemers met elkaar is fijn om te sparren

Gemma Snoek | AdminOntzorger

Het is goed geweest om de masterclass bij je te volgen, zodat ik een duidelijker beeld voor mijzelf heb kunnen creëren waar mijn sterke punten liggen en wat ik nu echt wil gaan doen. Ik heb bij een nieuwe opdrachtgever een voorstel gedaan aan de hand van mijn nieuwe tarief (wat ik tijdens jouw programma heb berekend) en ze zijn hiermee akkoord gegaan ?.

Mijn week is nu gevuld met goed betaald werk, een lekker gevoel. Bedankt voor de inzichten!

Deelnemer masterclass

Anita heeft een masterclass gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 8.

Voordat ik ging starten met mijn onderneming wilde ik meer inzicht in mijn financiën? Je winstplan omschrijven is een prima middel om je doel voor de komende periode te visualiseren. Yolanda dacht mee en gaf suggesties waarmee ik verder kon.

Bedankt Yolanda voor je duidelijke uitleg.

Anita van de Berg-Commandeur | ABC virtueel assistent

Yolanda Kuin - ondernemerscoach

Yolanda zorgt voor inzicht en overzicht. Onze administratie is door haar volledig gedigitaliseerd en efficiënt ingericht. Daardoor heb ik de handen vrij voor ondernemen.

Yolanda is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en snel bereikbaar voor vragen. Inmiddels onmisbaar voor ons bedrijf.

Marc van den Braber | vd Braber schildersbedrijf

Het was een hele leuke, inspirerende dag die mij verschillende inzichten heeft opgeleverd over mijn missie en visie en hoe ik mijn bedrijf in de toekomst wil zien.

Ellen Blom | EB Finance in Control

Yolanda Kuin - ondernemerscoach

Yolanda brengt financiële planning & administratie super duidelijk en op een enthousiaste manier over, waardoor je er zin in krijgt om er aan te beginnen!

Josette Jimmink | Bewussst

Yolanda gaf mij inzicht in de marges en cijfers van mijn bedrijf. Ze leerde mij mijn eigen klanten kennen en op die manier kreeg ik meer focus. Ik kreeg mijn cijfers onder controle door haar kennisoverdracht. Yolanda leeft zich in in jouw product of bedrijf, ze roept niet zomaar wat!

Aan iedereen die serieus vooruit wil met zijn bedrijf, beveel ik Yolanda zeker aan! Want werken is leuk, maar het moet geen schaars betaalde hobby blijven.

Ruby Groen | LangerdijkerUitje