Welk verdienmodel past bij jou?

Meer verdienen in minder tijd, wie wil dat niet. Dan is het goed om je verdienmodel onder de loep te nemen.

Door een kleine aanpassing kun je meestal al snel meer verdienen in minder tijd. Denk aan opschalen van je diensten of wat dacht je van alle mogelijkheden die het internet biedt.

Zelf begon ik in 2009 schreef ik me in bij de KvK als administrateur. Het verdienmodel was direct duidelijk, dat werd uurtje-factuurtje, een vorm die door veel dienstverleners wordt gebruikt.

Een paar jaar later ben ik mijn werkzaamheden gaan uitbreiden, meer ondernemers vanuit huis online ondersteunen. Het systeem van uurtje-factuurtje werd steeds lastiger. Ook bellen ondernemers vaak met vragen, moet ik dit apart door gaan rekenen met ‘10 minuten gebeld met…. € ‘. Dit paste toch niet bij mij?! Ik ben gaan nadenken over een ander verdienmodel.

Tijd voor verandering

In de boekhoudwereld toen nog niet zo bekend, maar ik heb abonnementen ingesteld voor mijn online boekhoudklanten. Dit bleek een goede zet. Voor mijn klanten duidelijkheid wat ze maandelijks kwijt zijn, geen onverwachte rekeningen. Dit trok ook nog eens een hele groep nieuwe klanten. En voor mij veel minder administratie. Een win-win situatie 😀!

Yolanda Kuin - Financieel ondernemerscoach

Naast mijn abonnementen verzorg ik 1-op-1 ondernemerscoaching. Wat je aan één klant kan leren, kun je ook aan een groep leren. Zo ben ik mijn coachingstrajecten ook voor groepen ondernemers gaan geven en verspreid ik mijn kennis op grotere schaal. Door lessen op te nemen in een online academie scheelt het mij tijd, terwijl de klant wel ontzettend veel waarde krijgt.

Door meerdere klanten tegelijk te helpen kun je dus meer verdienen in minder tijd. Dit nieuwe verdienmodel loopt parallel aan het andere verdienmodel. 

Een verdienmodel is dus het antwoord op de vraag:

“Hoe wil ik mijn geld verdienen?”

Er zijn heel veel verdienmodellen waar je uit kunt kiezen, maar welk verdienmodel past bij jou en bij jouw klanten? Een nieuw verdienmodel kan leiden tot nieuwe kansen. Elk verdienmodel spreekt een specifieke doelgroep aan. Door je verdienmodel te veranderen, of een tweede parallel te laten lopen, creëer je een nieuw doelgroep.

Hieronder een lijst met een aantal verdienmodellen:

Goederenverkoop, doorverkopen producten met winstmarge.

Productie, zelf een product maken en verkopen.

 Uurtje-factuurtje, je krijgt betaald naar het aantal gewerkte uren.

Pakketverkoop, je producten of diensten in een pakket aanbieden. Meestal verschillende varianten, zodat er voor ieder budget een pakket is!

✔ Groepsprogramma, in plaats van 1-op-1 kun je het ook opschalen naar een groep.

✔ Abonnement, het creëren van een continue inkomstenstroom.

Zoveel gedachtes hoe je jouw bedrijf kan laten groeien, maar je weet niet waar je moet beginnen. Zet vandaag de eerste stap en download mijn checklist voor méér helderheid, winst en vrijheid!

Strippenkaart, vooraf ontvang je de betaling voor x-aantal keer de dienst/product.

✔ Instapmodel, gratis dienst verstrekken waarbij de inkomsten komen uit de upgrade.

✔ Servicemodel, je verkoopt iets voor een niet al te hoog bedrag en draait jouw daadwerkelijke omzet met het onderhoud of een servicecontract.

✔ Advertentiemodel, het geven van ruimte om reclame te maken voor een product, dienst of merk

✔ Makelaarsmodel, percentages pakken op de gerealiseerde transacties.

✔ Lenen & Lease, gebruiksvergoeding die ruimschoots de kosten dekt.

✔ Licentiemodel, dienst of product met licentie verkopen aan derde.

✔ Verbruiksmodel, gas-water- licht of gewoon afrekenen per kilometer of vliegmijl.

✔ Online product, training of membership. 

Affiliate marketing, een no cure-no pay samenwerkingsverband waarbij de één de ander promoot in ruil voor een commissie per verkoop.
(zie onderaan deze blog een voorbeeld van affiliate marketing voor Bol.com 😉)

Het idee zal duidelijk zijn…

…er is veel keuze en er zijn veel kansen!

Neem jij wel eens de tijd om je verdienmodel onder de loep te nemen? Ik help je graag méér uit je bedrijf te halen!

Ruby Groen - Yolanda Kuin - WInstadviesburo

GRATIS STRATEGIEGESPREK
Ik geef je in 30 minuten ideeën hoe je dit kunt bereiken!
Ik heb jarenlang ervaring en heb al diverse ondernemers
geholpen om hun bedrijf te laten groeien. 

Je gaat met focus je toekomst tegemoet.

Het is goed geweest om de masterclass bij je te volgen, zodat ik een duidelijker beeld voor mijzelf heb kunnen creëren waar mijn sterke punten liggen en wat ik nu echt wil gaan doen. Ik heb bij een nieuwe opdrachtgever een voorstel gedaan aan de hand van mijn nieuwe tarief (wat ik tijdens jouw programma heb berekend) en ze zijn hiermee akkoord gegaan 👊.

Mijn week is nu gevuld met goed betaald werk, een lekker gevoel. Bedankt voor de inzichten!

Nieuwsgierig naar een boek over verdienmodellen? Ik kan je het boek 50 verdienmodellen van Jeanet Bathoorn zeker aanraden. Via onderstaande (affiliate) link kun je het boek bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *