Ben jij al aan het ubbelen?

Als ondernemer ga je het liefst vol gas.

Zoveel plannen, zoveel kansen… daar wil je elke dag het maximale uithalen.

 
Maar die boekhouding die erbij hoort, bah…..niks aan! Je boekhouding hoort nu eenmaal ook bij ondernemen en elke succesvolle ondernemer weet dat een strakke boekhouding onmisbaar is. Cijfers liegen nu eenmaal niet en geven je een glashelder beeld van de gezondheid van jouw bedrijf.
 
Heb jij nog ordners vol facturen, bonnen die zoek zijn en altijd stress om alles compleet en op tijd bij de boekhouder te krijgen?
 
En denk je elke keer als jij met je saaie boekhouding bezig bent “Kan dit niet makkelijker en sneller?

En of dat kan! Ga ubbelen!

Wat is ubbelen?
Ubbelen is het converteren van de in- of verkoopfactuur naar een UBL factuur. UBL staat voor Universal Business Language. De UBL factuur zorgt ervoor dat het aantal handelingen om een factuur te verwerken afneemt.  

Een UBL factuur is een digitale factuur die volgens een standaard XML-formaat is opgebouwd, misschien ontvang je deze al weleens bij een PDF-factuur in je mail. Het is een standaard opmaak en bestandsformaat die het mogelijk maakt om digitale facturen eenvoudig in te lezen en te verwerken in een factuur- of boekhoudprogramma.

Waarom UBL facturen gebruiken?
Het versturen en ontvangen van e-facturen heeft veel voordelen.
? Scheelt tijd
Het handmatige factuurverwerkingsproces valt weg. Denk aan het downloaden, inloggen en het uploaden in het boekhoudpakket.
? Snellere betalingen
Doordat de UBL factuur meteen klaar staat als boekingsvoorstel, betalen bedrijven veel sneller de factuur.
? Realtime inzicht
Verzender en ontvanger hebben beide realtime inzicht in hun administratie.
? Minder kans op fouten
De ontvanger weet dat de factuur foutloos is. De UBL factuur wordt namelijk automatisch ingelezen, waardoor geen tikfouten meer mogelijk zijn.

Check eens of jouw boekhoudsoftware UBL-ready is en start met digitaal factureren, het zal je veel tijd opleveren! Zelf maak ik gebruik van de boekhoudsoftware van Snelstart in combinatie met Go2Ubl.


Meer weten over goed op orde hebben van jouw boekhouding? Ik help je graag. Kijk eens naar mijn aanbod voor modern boekhouden!

IK WIL OOK MODERN BOEKHOUDEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *