Wil je van chaos in je hoofd naar helderheid en een succesvol bedrijf?

Doe de gratis 5-daagse training POWER your business!

Hoeveel kost een ondernemerscoach?

Eigenlijk kost een ondernemerscoach je helemaal niets. Ja, je leest het goed, helemaal niets. En nog beter, het levert je waarschijnlijk juist geld op. Een goede ondernemerscoach verdiend zichzelf namelijk dubbel en dwars terug. Graag neem ik je in deze blog mee in de vragen wat een ondernemerscoach doet, voor wie en wat het jou als ondernemer kan opleveren.

Aandachtgebied van de ondernemerscoach

Laten we eerst kijken wat voor een ondernemerscoaching of businesscoaching je hebt. Tegenwoordig noemt iedereen zich een coach, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een coach voor te vinden. In het coachen van ondernemers kun je een tweedeling maken tussen het coachen op het gebied van bedrijfsgroei of persoonlijke groei.

Bij bedrijfsgroei is de aandacht gericht op het verbeteren van de cijfers en/of de bedrijfsmatige processen. Hier kun je bijvoorbeeld terecht met de vraag hoe je jouw onderneming gezond kunt laten groeien, hoe je efficiënter kunt werken of hoe je de marges op je aanbod kunt vergroten.

De andere categorie houd zich juist bezig met de persoonlijke groei van de ondernemer. Hoe is de balans privé en werk? Hoe ga je om met tegenslagen? Ben je een leider van je bedrijf? Durf je keuzes te maken of piekeren je veel? Allemaal vragen die je als ondernemer in de weg kunnen zitten op de weg naar succes.

“Je bedrijf groeit zo hard,
als jij groeit als mens!”

En Yolanda… in welke categorie val jij dan? In de loop van de jaren zie je steeds meer een samenvoeging van beide soorten coaching. Er zijn veel eenmanszaken bijgekomen. Daar is de bedrijfsgroei en persoonlijke groei ontzettend met elkaar verweven. Ik richt me daarom in de coaching vooral op vrouwelijke ondernemers die hun cijfers en processen willen verbeteren én willen investeren in persoonlijke groei.

Mijn financiële kennis zet ik in om een gezonde bedrijfsgroei te realiseren. Mijn eigen ervaring als vrouwelijke onderneemster, moeder, vrouw van een ondernemer en ondernemersdochter, gebruik ik om andere vrouwen op persoonlijke vlak te kunnen begeleiden. Been there, done that!

Yolanda Kuin - Ondernemerscoaching

“Er is maar één iemand die van jouw bedrijf een succes kan maken, en dat ben jij!

Een bedrijf kan nooit verder groeien dan de ondernemer die het leidt.”

Twee typen onderneemsters

Als we kijken naar de reden voor een onderneemster om een ondernemerscoach in handen te nemen is dat verschillend. Ik zie eigenlijk twee type onderneemsters: echte ondernemersvrouwen (vrouwen met ballen 😉) en ondernemende vrouwen.

Echte onderneemsters willen vooral presteren, vooruit komen in het leven en deinzen niet terug bij het lopen van een risicootje. Die instelling maakt ze vaak succesvol, maar kan ook voor problemen zorgen. Zo krijgt de opbouw van hun onderneming soms te lang voorrang op hun privé leven. En valt het combineren van een bedrijf met een gezin soms zwaar.

Ondernemende vrouwen zijn “erin gerold”. Ze kunnen een heel succesvol bedrijf opbouwen, doordat ze iets doen waar ze plezier aan beleven en goed in zijn. Ze zijn vaak onzeker over alles wat bij het ondernemerschap komt kijken en voelen zich daardoor snel overwhelmed. Klopt het allemaal wel waar ik mee bezig ben, kan dit handiger, waarschijnlijk ook wel winstgevender…. Maar hoe pak ik het aan?


Méér winst uit je bedrijf halen?

Download mijn ebook

Ja, graag >>

Zelf herken ik mij in eerste instantie als een ‘echte ondernemersvrouw’, dit heeft mij in de afgelopen jaren géén windeieren gelegd. Een mooi bedrijf opgebouwd met ontzettend leuke ondernemers, die ik op financieel administratief gebied mag begeleiden.

Ik heb zelf aan der lijve ondervonden dat de combinatie van hardwerkende ondernemersvrouw en een opgroeiend gezin soms een lastige is. Je wilt goed zijn in je werk, maar wilt ook een goede partner en moeder zijn. Dit is voor mij de reden geweest om me meer te gaan verdiepen in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, om meer en meer te ontdekken wat ik uit het leven wil halen. Waar word ik nu echt blij van? Vanuit hier is de ondernemerscoaching ontstaan.

Mijn skills als ervaren onderneemster en mijn expertise op het financiële gebied kan ik nu inzetten om anderen ‘ondernemende vrouwen ‘ verder te helpen. En door eigen persoonlijke groei kan ik andere ‘echte ondernemersvrouwen’ begeleiden om een mooi balans te vinden in werk en privé. The best of both worlds! We zorgen er samen voor dat het één kloppend geheel wordt.

Wat levert ondernemerscoaching mij op?

Als ondernemerscoach leer ik je om meer structuur, efficiëntie en winst te krijgen in je bedrijf, zodat jouw werkplezier en vrijheid gaan toenemen. We bekijken stap voor stap wat jouw bedrijf momenteel oplevert en waar op bedrijfsmatig en/of persoonlijk vlak de verbeterpunten liggen.

En vertel eens…. wat kost jij nou als ondernemerscoach?

Mijn tarief begint bij de € 195 voor een inzichtgesprek tot € 1.995 voor het businessprogramma Kloppend Ondernemen. De kosten van ondernemerscoaching zijn een investering in jou en je bedrijf en geheel op te voeren als bedrijfskosten.

Maar zoals ik al in mijn inleiding begon kost een goede ondernemerscoach je eigenlijk niets. Het levert je juist geld en een stuk levensgeluk op. Ik leer je vaardigheden die je leven als onderneemster leuker maken en hoe je méér helderzicht, winst en vrijheid in je onderneming krijgt.

Ik verdien mezelf zeker terug 😉

Herken jij jezelf hierin?

  • Merk je dat je in cirkeltjes aan het draaien bent en je niet verder komt met je bedrijf.
  • Je wilt weleens sparren over jouw bedrijf en nieuwe kansen creëren.
  • Wil je méér overzicht binnen je bedrijf, zodat jouw winst en vrijheid gaan toenemen.
  • Je bent een kei in je vak, maar cijfers vind je lastig.
  • Zoek je naar een beter verdienmodel of wil je weten hoe je meer (passief) inkomen kunt genereren.
  • Voel jij aan alles dat er meer in je bedrijf zit dan dat er nu uitkomt?

Ja, ik wil een gratis strategiegesprek

Als ondernemer begin je je bedrijf omdat je passie hebt voor dat wat je doet, de inhoud. Inzicht in je cijfers en hoe je deze kunt sturen was nieuw voor mij, maar als ondernemer wel heel belangrijk.

Yolanda laat dit op een toegankelijke manier zien, heel praktisch en toepasbaar.

Esther van der Leek | Pedagogischhart

Merk je dat je met meer focus wilt ondernemen en méér uit je bedrijf wilt halen. Wil je méér helderheid en winst, zonder méér uur te werken? Download nu vrijblijvend mijn ebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp me!