Hoeveel kost een ondernemerscoach?

Yolanda Kuin Financieel Businesscoach NH

Hoeveel kost een ondernemers- of businesscoach?


Een ondernemerscoach kost je helemaal niets. Ja, je leest het goed, helemaal niets. Veel ondernemers realiseren dit zich niet, totdat ze met een goede coach samengewerkt hebben. Een goede ondernemerscoach levert juist geld op, zonder dat jij harder hoeft te werken. Deze verdiend zichzelf dubbel en dwars terug.

Graag neem ik je in deze blog mee in de vragen wat een ondernemerscoach doet, voor wie en wat het jou als ondernemer kan opleveren.

Yolanda Kuin & Margaret Jong

Aandachtgebied van de ondernemerscoach

Laten we eerst kijken wat voor een ondernemerscoaching of businesscoaching je hebt. Tegenwoordig noemt iedereen zich een coach, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een coach voor te vinden. In het coachen van ondernemers kun je een tweedeling maken tussen het coachen op het gebied van bedrijfsgroei of persoonlijke groei.

1. Bij bedrijfsgroei is de aandacht gericht op het verbeteren van de cijfers en/of de bedrijfsmatige processen. Hier kun je bijvoorbeeld terecht met de vraag hoe je jouw onderneming gezond kunt laten groeien, hoe je efficiënter kunt werken of hoe je de marges op je aanbod kunt vergroten.

2. De andere categorie houd zich juist bezig met de persoonlijke groei van de ondernemer. Hoe is de balans privé en werk? Hoe ga je om met tegenslagen? Ben je een leider van je bedrijf? Durf je keuzes te maken of piekeren je veel? Allemaal vragen die je als ondernemer in de weg kunnen zitten op de weg naar succes.

“Je bedrijf groeit zo hard,
als jij groeit als mens!”

En Yolanda… in welke categorie val jij dan? In de loop van de jaren zie je steeds meer een samenvoeging van beide soorten coaching. Er zijn veel eenmanszaken bijgekomen. Daar is de bedrijfsgroei en persoonlijke groei ontzettend met elkaar verweven. Ik richt me in de coaching vooral op vrouwelijke ondernemers die willen doorgroeien met hun bedrijf én willen investeren in persoonlijke groei.

Mijn financiële kennis zet ik in om een gezonde bedrijfsgroei te realiseren. Mijn eigen ervaring als vrouwelijke ondernemer, moeder, vrouw van een ondernemer en ondernemersdochter, gebruik ik om andere vrouwen op persoonlijke vlak te kunnen begeleiden. Echt vanuit hun hart durven te ondernemen. Kloppend Ondernemen noem ik dat!

“Er is maar één iemand die van jouw bedrijf een succes kan maken…

Dat ben jij!

Een bedrijf kan nooit verder groeien dan de ondernemer die het leidt.”

Twee typen ondernemers zie ik als businesscoach

Als we kijken naar de reden voor een vrouwelijke ondernemer om een ondernemerscoach in handen te nemen is dat verschillend. Ik zie eigenlijk twee type ondernemers: echte ondernemersvrouwen (vrouwen met ballen 😉) en ondernemende vrouwen.

  • Echte vrouwelijke ondernemers willen vooral presteren, vooruit komen in het leven en deinzen niet terug bij het lopen van een risicootje. Die instelling maakt ze vaak succesvol, maar kan ook voor problemen zorgen. Zo krijgt de opbouw van hun onderneming soms te lang voorrang op hun privé leven. En valt het combineren van een bedrijf met een gezin soms zwaar.
  • Ondernemende vrouwen zijn “erin gerold”. Ze kunnen een heel succesvol bedrijf opbouwen, doordat ze iets doen waar ze plezier aan beleven en goed in zijn. Ze zijn vaak onzeker over alles wat bij het ondernemerschap komt kijken en voelen zich daardoor snel overwhelmed. Klopt het allemaal wel waar ik mee bezig ben, kan dit handiger, waarschijnlijk ook wel winstgevender…. Maar hoe pak ik het aan?

WANNEER JIJ MEER FINANCIËLE RUST WILT…
MAAK NU ONLINE KENNIS MET MIJN COACHING!

Ga naar Yolanda’s Academie

Zelf herken ik mij in eerste instantie als een ‘echte ondernemersvrouw’, dit heeft mij in de eerste ondernemersjaren géén windeieren gelegd. Een mooi bedrijf opgebouwd met ontzettend leuke ondernemers, die ik op financieel administratief gebied ging begeleiden.

Ik heb zelf aan der lijve ondervonden dat de combinatie van hardwerkende ondernemersvrouw en een opgroeiend gezin soms een lastige is. Je wilt goed zijn in je werk, maar wilt ook een goede partner en moeder zijn. Dit is voor mij de reden geweest om me meer te gaan verdiepen in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, om meer en meer te ontdekken wat ik uit het leven wil halen.

Waar word ik nu echt blij van? Vanuit hier is mijn rol als ondernemerscoach ontstaan.

Yolanda Kuin & Marjon Oostwouder

Mijn skills als ervaren ondernemer en mijn expertise op het financiële gebied kan ik nu inzetten om anderen ‘ondernemende vrouwen ‘ verder te helpen. En door eigen persoonlijke groei kan ik andere ‘echte ondernemersvrouwen’ begeleiden om een mooi balans te vinden in werk en privé. The best of both worlds! We zorgen er samen voor dat het één kloppend geheel wordt.

Wat levert ondernemerscoaching op?

Als ondernemerscoach leer ik je om meer helderheid van koers en winst te krijgen in je bedrijf, zodat jouw werkplezier en financiële vrijheid gaan toenemen. We bekijken stap voor stap wat jouw bedrijf momenteel oplevert en waar op bedrijfsmatig en/of persoonlijk vlak de verbeterpunten liggen.

En vertel eens…. wat kost jij nou als businesscoach?

Mijn tarief begint bij de € 247 voor een inzichtgesprek tot ongeveer € 1.997 voor het businessprogramma Kloppend Ondernemen (groep). Een maatwerk Kloppend Ondernemen traject start bij € 2.997. Alle bedragen excl. btw en zijn een investering in jezelf en je bedrijf en geheel op te voeren als bedrijfskosten.

Wil je zelfstandig AAN je bedrijf werken? Dan kun je in mijn online academie terecht met een aanbod vanaf € 47 tot € 197. Wat dacht je van een masterclass over winstplanning of affiliate marketing of de populaire online training POWER your business.

Maar zoals ik al in mijn inleiding begon kost een goede ondernemerscoach je eigenlijk niets. Het levert je juist geld en een heel veel werkplezier op. Ik leer je vaardigheden die je leven als ondernemer leuker maken en waardoor je méér helderheid, plezier en winst in je onderneming krijgt.

En weet je… ik verdien mezelf zeker terug 😉.

Wat een eye opener! 
Samen mijn onderneming naar de next level brengen.

Plannen die al 2 jaar in mijn hoofd zaten werden in een kwartaal klaargestoomd om op de markt te brengen. Ik geef het businessprogramma Kloppend Ondernemen een 9.
Claudia Coté-Rogge
Claudia Administratie & Training

Ondernemen zonder financiële stress! Leer het in 5 stappen.

Ondernemen zonder financiële stress!
Leer het in 5 stappen.

Yolanda-Kuin-Business-Strateeg

Hart voor je bedrijf en hoofd bij je cijfers!

Werken met mij kan op de volgende wijze:

Inspiratie

inzichtgesprek-yolanda-kuin-businesscoach

Twijfels kunnen de weg
naar jouw succes blokkeren!
Laten we gaan sparren.

Samen aan de slag

samen-aan-de-slag-yolanda-kuin-businesscoach

Businessprogramma
Kloppend Ondernemen

Ga voor méér werkplezier
en financiële vrijheid!

In dit maatwerk programma ontdek
je hoe je een overzichtelijk, professioneler en winstgevender bedrijf creëert, zonder dat jij zelf meer uur hoeft te werken.

Inzicht / sparren

inspiratie-sparren-yolanda-kuin-businesscoach

Boek een inzichtgesprek
Korte krachtige meeting
met direct resultaat

Yolanda Kuin Business coaching

Cadeautje!

Gratis ondernemerstips

3 maanden lang!

Je bedrijf groeit zo hard, als jij groeit als mens!

Zodra jij nieuwe kennis op doet en deze kennis vervolgens inzet in je bedrijf, zal je bedrijf gaan groeien.

Zelf vind ik het heerlijk om veel boeken te lezen over het ondernemerschap. Deze kennis, nieuwe inzichten en tips geef ik graag door aan jou. Zo krijg je wekelijks informatie om te gebruiken in je eigen bedrijf en nieuwe kennis om over na te denken. Het geeft focus op wat belangrijk is bij het ondernemen en je krijgt meer grip op je cijfers. Je zult groeien in je ondernemerschap.

Groet Yolanda

Relaxter ondernemen?
Doe de Ondernemers-Reality check!

Doe deze 2-minuten quickscan en
ontvang direct 3 tips om relaxter te ondernemen!