Hoe fit is jouw bedrijf?

Sinds een half jaar ga ik elke maandagmorgen naar Fit20 toe. Ik merkte namelijk dat naar mate ik iets ouder begin te worden mijn kracht af nam en ik sneller vermoeid raak. Uiteraard heb ik eerst meerdere pogingen gedaan om zelf krachtoefeningen thuis te gaan doen, maar al snel lag het matje te verstoffen in de hoek van de kamer.

Ik kon het gewoon niet alleen, dus ging ik op zoek naar hulp. β€œFit in 20 minuten per week met een Personal Training”. Ik was direct getriggerd! Dit was precies wat ik nodig had, een vast tijdstip van sporten, niet te lang en met begeleiding. In combinatie met een dagelijkse wandeling voel ik me veel fitter.

OkΓ©, hoor ik je denken, maar wat heeft dat te maken met mijn bedrijf?

Je bedrijf is te vergelijken met je eigen lichaam. Het heeft ook β€˜onderhoud’ nodig om fit te blijven. Je kunt jaren op dezelfde manier werken, maar het resultaat kan naar mate je bedrijf langer bestaat verminderen.

Dit kan door interne factoren komen, bijvoorbeeld door toenemende kosten, gedemotiveerde medewerkers, toegenomen stress.

Maar ook externe factoren, denk bijvoorbeeld aan een veranderde markt waar je je bedrijf anders moet gaan positioneren, opkomende concurrentie via internet e.d.

Periodiek onderhoud zorgt voor een scherpe blik en voorkomt dat je straks te laat bent om nog in te grijpen!

Hoe fit is jouw bedrijf?

Nog steeds zo fit als voorheen? Zo nee, probeer eens onderstaande oefening:

1️⃣ Plan een moment om kritisch naar je bedrijf te kijken
2️⃣ Schrijf eens de punten op die je graag anders zou willen zien.
3️⃣ Maak daar een actielijst van
4️⃣ Is de actie te groot om in één keer uit te voeren, maak dan een stappenplan om daar te komen.

“πΊπ‘Ÿπ‘œπ‘‘π‘’ π‘£π‘’π‘Ÿπ‘Žπ‘›π‘‘π‘’π‘Ÿπ‘–π‘›π‘”π‘’π‘› π‘˜π‘œπ‘šπ‘’π‘› π‘‘π‘œπ‘‘ π‘ π‘‘π‘Žπ‘›π‘‘ π‘‘π‘œπ‘œπ‘Ÿ π‘˜π‘™π‘’π‘–π‘›π‘’ π‘ π‘‘π‘Žπ‘π‘—π‘’π‘  𝑑𝑒 π‘›π‘’π‘šπ‘’π‘› 𝑖𝑛 𝑑𝑒 π‘Ÿπ‘–π‘β„Žπ‘‘π‘–π‘›π‘” π‘£π‘Žπ‘› 𝑗𝑒 π‘‘π‘œπ‘’π‘™”
– π‘…π‘œπ‘π‘’π‘Ÿπ‘‘ π‘€π‘Žπ‘’π‘Ÿπ‘’π‘Ÿ –


Yolanda gaf mijΒ inzicht in de marges en cijfersΒ van mijn bedrijf. Ze leerde mij mijn eigen klanten kennen en op die manier kreeg ik meer focus. Ik kreeg mijnΒ cijfers onder controle door haar kennisoverdracht. Yolanda leeft zich in in jouw product of bedrijf, ze roept niet zomaar wat! Aan iedereen die serieus vooruit wil met zijn bedrijf, beveel ik Yolanda zeker aan! Want werken is leuk, maar het moet geen schaars betaalde hobby blijven.


Mijn MISSIE is om ondernemers te helpen naar méér efficiëntie en winst, zodat zij met overzicht en vrijheid kunnen gaan ondernemen! Hetgeen doen waar ze blij van worden. Laat je verrassen door de tijdsbesparing en overzicht wat modern boekhouden met zich mee brengt! Wil je een keer samen met mij kritisch naar je bedrijf kijken? Plan een strategiegesprek.

Strategiegesprek

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *