In 4 stappen naar een relaxte BTW aangifte

in-4-stappen-een-relaxte-btw-aangifte

Na elk kwartaal is het weer zover, de btw-aangifte moet gedaan worden. Het hele kwartaal heeft bij een groot deel van de ondernemers de boekhouding geen prioriteit. Een tankbeurtje hier, een aankoop daar… de bonnen worden vaak even ergens neergelegd. Resultaat? Bij iedere BTW-aangifte moet je alles uitzoeken en de zoekgeraakte bonnetjes nog ergens boven water weten te halen.

Heb ik nu alle bonnen en mag ik dit eigenlijk aftrekken van de Belastingdienst? Je ziet er tegenop en stelt je elke keer de aangifte uit tot het laatste moment… Met buikpijn druk je eindelijk op de knop verzenden. Pffff…. weer geregeld, gelukkig pas over 3 maanden weer…..

 

Veel tijd, stress en frustratie wat niet nodig is.

 

Hoe zou het voor je zijn als je grip hebt op je administratie? Dat je niet meer die last-minute stress hoeft te ervaren. Laat staan dat je bang hoeft te zijn om een boete te krijgen als je iets verkeerd doet. Nee gewoon een relaxte BTW aangifte zonder gedoe.

——–

Modern ondernemen vraagt om modern boekhouden! Hierbij mijn 4 STAPPEN om zo efficiënt mogelijk je boekhouding op orde te krijgen:

✔ Stap 1: Doe online je boekhouding;
Dit scheelt een hoop papierwerk en geeft je 24/7 inzicht in hoe je ervoor staat.

✔ Stap 2: Maak in je boekhoudsysteem je verkoopfacturen;
Zo is er geen dubbel werk en staan de facturen automatisch al goed geboekt.

✔ Stap 3: Koppel je boekhouding met andere systemen;
Koppel bijvoorbeeld je bankrekening aan je boekhoudprogramma. Door deze systemen direct met elkaar te verbinden, sla je een aantal stappen over en versnel je op deze wijze jouw boekhoudproces.

✔ Stap 4: Doe je boekhouding ook via je smartphone;
Met een boekhoud-app kun je direct inkoopfacturen uploaden en versturen. Je maakt even een foto van de inkoopfactuur of het bonnetje en je hebt het meteen opgeslagen en geordend. Je kunt alles snel weer terugvinden en het scheelt het je een hoop papierwerk.

——–

Zo hoef je na elke kwartaal alleen nog maar je online boekhouding na te lopen en je ziet dat alles erin zit. Binnen 5 minuten is vervolgens de btw-aangifte voor elkaar. Direct verzonden vanuit je eigen boekhoudprogramma. Klusje weer geklaard! ?


Yolanda zorgt voor inzicht en overzicht. Onze administratie is door haar volledig gedigitaliseerd en efficiënt ingericht. Daardoor heb ik de handen vrij voor ondernemen.

Marc vd Braber – Schildersbedrijf

Wil je jouw boekhouding goed en efficiënt op orde krijgen, zodat je boekhouder er weinig werk meer aan heeft?

Of wil je zelf je boekhouding gaan doen?

Geef je op voor een sessie
Modern Boekhouden


5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯