Let’s talk about…. MONEY!!

lets-talk-about-money

Vind jij het ook lastig om over je cijfers, belastingzaken, geld verdienen en winst maken te praten? Je bent zeker niet de enige, veel (vooral vrouwelijke) ondernemers hebben hier last van, vooral in de situatie dat je omringd wordt door veelal niet-ondernemers. Er lijkt soms wel een taboe te liggen op het feit dat wij vrouwen ook goed geld willen en kunnen verdienen. Omwille van de ‘mogelijke’ negatieve reacties houden we ons liever stil en steken ons hoofd niet boven het maaiveld. Stel je voor wat de ander ervan zal denken.

 

MAAR…..

…. zet een aantal onderneemsters een dag bij elkaar en er gebeurt direct iets magisch. In een kleine groep met gelijkgestemde vrouwen, waarbij het doel is om AAN je bedrijf te werken, valt de gêne om over geld te praten van een ieder af. Direct worden ideeën gedeeld en vertelt iedereen hoe ze hun bedrijf het liefst zouden zien. De één versterkt de ander en vol zelfvertrouwen worden plannen gesmeed en acties bedacht om een beter salaris uit het bedrijf te kunnen halen.

Meer weten hierover? Hieronder beschrijf ik hoe de masterclass Strategie & Focus, die ik 1x per kwartaal geef, ongeveer verloopt. Ook kan een ondernemer kiezen voor een individuele training, dit is een vergelijkbaar traject.

 

Vooraf…

Twee weken vooraf aan de masterclass begin je al met de nodige voorbereidingen. Je ontvangt per mail de inloggegevens van de online academie. Hierin staan een aantal lessen, zoals het opstellen van jouw visie en daarbij passende missie, jouw ideale klant en een analyse van jouw sterke kanten. En via diverse video’s vertel ik je over het belastingstelsel en waar je als ondernemer allemaal mee te maken krijgt. Ook is er een ondernemersbibliotheek in de online academie, waar je diverse informatie kunt lezen en downloaden.

Vervolgens pakken we de cijfers van vorig jaar erbij en verwerken deze in een template om te berekenen hoeveel winst je zou moeten halen om jouw gewenst inkomen uit je bedrijf te kunnen halen. Hoeveel uur wil je werken en wat zou een passend uurtarief zijn? Op deze manier krijg je al een goed inzicht in hoe je bedrijf nu draait en wat jouw winstdoel is.

De Masterclass!  

vanaf 9.45 uur is de inloop en beginnen we uiteraard met koffie/thee en leer je via een voorstelronde de andere deelnemers kennen. Daarna wordt al snel de eerste opdracht uitgedeeld, we staan echt in de actiemodus vandaag ?. De opdrachten zijn vooral bedoeld om jouw aanbod, je prijsstelling, je verdienmodel helder te krijgen, zodat je deze op een tijdlijn kunt zetten.

Tussendoor genieten we van een heerlijke lunch.

Aan welke knoppen kun je draaien om je doelen te bereiken? Wat blijf je zelf doen en wat zou je wellicht uit kunnen besteden of automatiseren? En tot slot maken we een actieplan, welke stappen ga je concreet zetten om dichter bij je doel te komen. Zo rond 15.30 uur sluiten we de dag af met een borrel.

Na de masterclass…

Het is niet de bedoeling dat je een plan maakt wat vervolgens onder in je la verdwijnt. Je plannen staan nu op papier en het is zaak om dit in een dynamisch template (zit in je online academie) verder uit te werken en te analyseren jouw plan haalbaar is. Je gaat je strategisch plan steeds finetunen en houd zo focus op je doel! En wil je nog even sparren, dan kun je in deze twee weken zelf een afspraak plannen in mijn agenda. Je staat er niet alleen voor!

Ondernemen is kansen creëren,
in actie komen en continu bijsturen!
Zo behaal je het beste resultaat!

Datum voor 1-op-1 training is in overleg.
En op 2 januari start de nieuwe groepstraining met
op 16 januari de live masterclass
Ook iets voor jou?


Sabine heeft de training Strategie & Focus (1-op-1) gevolgd, ze heeft het programma beoordeeld met een 9.

Ik raad deze training zeker aan. want ik vind het erg belangrijk dat ondernemers inzicht hebben in de cijfers. Inzicht in cijfers geeft de ondernemer (weer) nieuwe ideeën om de onderneming te kunnen laten groeien, ze krijgen meer rust en overzicht.

Ondernemers die grip hebben op hun bedrijf 
zorgen ook beter voor zichzelf en ze kunnen door het inzicht ook betere prijzen vragenkosten verlagen en zo henzelf een goed salaris uitbetalen.


A goal without a plan is just a wish!

– Antoine de Saint-Exupéry –

5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯