Hoe voorkom je financiële onrust in 4 stappen?

hoe-voorkom-je-financiele-onrust

Je kijkt elkaar aan….. je schudt je hoofd…

Nee, nog steeds niets overgemaakt, dit wordt krappe sokken…..

Je hebt al jaren een eigen onderneming en elk jaar groeit de omzet. Je bent trots op wat je hebt opgebouwd. Maar de laatste tijd lig je steeds vaker wakker.

Met het groeien van je bedrijf, zijn er veel zorgen bij gekomen… Eerst deed je alles zelf vanuit je kantoortje thuis. Je had overzicht, je wist precies wat er speelde. Nu met grotere klanten, een paar man personeel en aankoop van een pand is dat wel even anders…..

Je kijkt naar de zakelijke rekening en voelt een zenuwachtig gevoel opkomen. Even rekenen… salarissen, loonbelasting, afschrijving lease, hypotheek… en wat staat er eigenlijk nog aan achterstallige facturen open? Je ziet het facturenbakje staan, de moed zakt je in de schoenen. Nou ik zie het al…dat gaat niet lukken… wat doen we? Salaris personeel, loonbelasting en hypotheek maar eerst? De rest zal moeten wachten.

Vervolgens overvalt een boos gevoel je…. Kan ik verdorie weer mezelf niet betalen en het tekort op jullie privérekening kwam de sfeer in huis al niet ten goede…

Wanneer is het voor het laatst dat we samen iets leuks hebben gedaan? Je kan het je bijna niet herinneren, ik ben ook alleen maar met de zaak in de weer.

Dit kan gelukkig ook anders!

Hoe zou het voor je zijn als je meer grip hebt op je kasstromen.

Dat je in een oogopslag overzicht hebt wat er nog binnen komt en uit gaat.

Dat je een modern systeem hebt, waar alles geautomatiseerd loopt.

Dat je niet elke keer achter de feiten aan loopt.

Laat staan dat je door geldproblemen je bedrijf moet stoppen.

Nee, gewoon minder stress om geld met een duidelijk plan voor de toekomst! ⠀

Modern ondernemen vraagt om modern boekhouden!

Ondernemers gaan niet failliet vanwege onvoldoende winst, maar ze kunnen niet aan hun betalingsverplichtingen voldoen. Meer winst genereren om dit te verhelpen is niet de ultieme oplossing om je liquiditeitstekort te voorkomen. Het is beter om sneller betaald te worden en je kasstromen onder controle te krijgen.


Met goed overzicht kun je veel onrust voorkomen. Hieronder mijn 4 STAPPEN om overzicht in je cijfers te krijgen:

Stap 1: Maak gebruik van een online boekhoudprogramma en doe je boekhouding ook via je smartphone Dit scheelt een hoop papierwerk en geeft je 24/7 inzicht in hoe je ervoor staat. Met een boekhoud-app kun je direct inkoopfacturen uploaden en versturen. Je maakt even een foto van de inkoopfactuur of het bonnetje en je hebt het meteen opgeslagen en geordend. Je kunt alles snel weer terugvinden, wat je veel tijd oplevert.
Stap 2: Mail direct na de opdracht je verkoopfactuur met betaalknop vanuit je boekhoudprogramma naar de klant Zo blijf je bij, is er geen dubbel werk en de facturen staan automatisch goed geboekt. Je klant ontvangt per e-mail de factuur en ziet direct een link met betaalknop. Dit zorgt voor een snellere betaling.
Stap 3: Koppel je boekhouding met andere systemen Koppel bijvoorbeeld je bankrekening, je urenregistratie of programma voor factuurconversie (UBL) aan je boekhoudprogramma. Door deze systemen direct met elkaar te verbinden, sla je een aantal stappen over en versnel je op deze wijze jouw boekhoudproces.⠀
Stap 4: Check regelmatig je dashboard en onderneem actie
Als ondernemer wil je grip houden op je bedrijf. In een modern boekhoudprogramma staan alle gegevens die voor jou van belang zijn op één scherm: het dashboard. In een oogopslag heb je volledig inzicht in je hele bedrijf. Je hebt je facturen, winst en verlies, balans, kas en bank, en te betalen btw op één scherm bij elkaar. Zo kun je op tijd en gerichte acties ondernemen.

Eenmaal alles goed op de rit hebt, hoeft je boekhouding niet veel tijd meer te kosten en heb je altijd inzicht in je geldstromen. Dit levert je ontzettend veel tijd en geld op, maar ook een goede slaaprust!

PS. Wil je ook meer overzicht in je boekhouding? Mijn MISSIE is om ondernemers te helpen naar méér efficiëntie en winst, zodat zij met overzicht en vrijheid kunnen gaan ondernemen! Hetgeen doen waar ze blij van worden. Laat je verrassen door de tijdsbesparing en overzicht wat modern boekhouden met zich mee brengt! 


5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯