Stel jij privé of zakelijk doelen?

stel-jij-prive-of-zakelijk-doelen

Wow!! Ik beoefen nu al een twee jaar lang The Miracle Morning! 

Wat startte als een 30-dagen challenge is ondertussen een nieuwe levensstijl geworden. Sinds 1 maart 2019 beoefen ik namelijk The Miracle Morning, naar het boek van Hal Elrod. In de ochtend sta ik een uurtje eerder om op te mediteren, te lezen en te sporten. Had ik nooit van mezelf verwacht hoor, want ik was een echte snoozer, drukte het liefst 3x mijn wekker door 😴.

Begin van het jaar 2019 schreef ik onderstaand privé doel op:

Ik wil fitter door het leven

Ik wist wat me te doen stond. Gezonder eten en meer sporten, zodat ik er 10 kilo af zou krijgen.
En dit is in 2019 gelukt!!

Wat houd het nu in, zo’n Miracle Morning?

De theorie van het boek in het kort is dat je ’s morgens begint met een krachtig ochtendritueel.

Tijdens dit ritueel zijn er 6 acties die je onderneemt. De eerste letters van deze acties vormen samen het woord SAVERS.

Silence (bijvoorbeeld mediteren)
Affirmation
Visualization
Exercise
Reading
Scribing (oftewel schrijven/journalen)

Wat je doet door de dag op deze manier te starten is dat je bewust je plannen, je brein, het universum, je fitheid, je gezondheid inzet. Je stelt eigenlijk alles in het werk om de doelen die je jezelf stelt ook succesvol gaat bereiken.

Mijn ochtendritueel ziet er momenteel als volgt uit:

  • Om 6.15 uur gaat elke doordeweekse dag de wekker. Opstaan, tandenpoetsen en lekker koud water op mijn gezicht (ben je direct wakker 😉).
  • Vervolgens stap ik direct in mijn sportkleren en sluip zachtjes naar beneden, waar ik direct een groot glas water drink.
  • Ik pak mijn Miracle Morning benodigdheden (koptelefoon / mobiel / boek / notitieboek + pen) en ga in lotushouding op mijn favoriete stoel zitten in de woonkamer.
  • Als eerste doe ik mijn meditatie oefening met de app Meditation Moments, valt me trouwens nog niet mee om goed te mediteren. Vervolgens lees ik een stuk in een boek en soms schrijf ik ideeën/doelen op in mijn greenboek (uitwisbaar notitieboekje).
  • Om 6.45 uur ga ik naar de bijkeuken en stap ik voor minimaal 25 minuten op de loopband. Meestal met een muziekje, podcast of luisterboek. In het weekend loop ik trouwens het liefst lekker een uur in de buitenlucht.

Na een uur heb ik alles gedaan en stap ik tevreden onder de douche om vervolgens de kinderen wakker te maken.

Zomer 2019. In Spanje ben ik ook elke dag begonnen met een heerlijke wandeling. En beklom zelfs tijdens een ochtendwandeling een berg!

Zakelijk doelen stellen

Veel ondernemers houden niet van doelen stellen. Meer dan 50% stelt geen gerichte doelen en dat begrijp ik wel, ze hebben het gewoonweg niet geleerd om te doen. Maar weet, om een succesvolle ondernemer te worden, is doelen stellen belangrijk.

“Grote veranderingen komen tot stand
door kleine stapjes in de richting van je doel”


– Robert Maurer –

Voordelen van doelen stellen:

✔ Het werkt motiverend, je probeert alles om je doel te bereiken.

✔ je verspilt minder tijd en energie aan irrelevante zaken, door je te richten op het bereiken van het gestelde doel. Je houdt je dus veel minder bezig met zaken, die niet belangrijk zijn voor het behalen van het doel.

✔ Het zorgt voor feedback, je kunt je gestelde doelen vergelijken met geleverde prestaties. Er kan daarnaast ook gekeken worden of de gewenste vorderingen gemaakt zijn.

✔ En tenslotte is het bereiken van doelen ook een moment hebt om stil te staan met wat je behaald hebt. Het bereiken van een doel is een moment waarop je tevreden over jezelf mag zijn. Geniet daarvan!

Doelen zorgen er dus voor dat je bewust wordt van wat je wilt. Dat je nadenkt over wat je uit je leven of bedrijf wilt halen en wat je wilt bereiken. En dat je vervolgens de middelen erbij zoekt om dat te bereiken. Doelen stellen is bewust worden van wat er mogelijk is en er vervolgens achter komen dat je tot heel veel in staat bent. Waarschijnlijk veel meer dan je ooit had gedacht.  💪

Hi, ik ben Yolanda Kuin. Een ondernemerscoach met aandacht voor cijfers, waarmee je kan sparren op jouw niveau. Ik help ondernemers naar meer helderheid en winst binnen hun bedrijf, zodat hun werkgeluk toeneemt en ze meer (vrije) tijd overhouden. Van korte opdrachten over modern boekhouden tot een 3 maands businessprogramma waar we het bedrijf stap voor stap bekijken en verbeteren. Wil je een keer samen met mij kritisch naar je bedrijf kijken? Plan gerust een strategiegesprek.

Yolanda gaf mij inzicht in de marges en cijfers van mijn bedrijf. Ze leerde mij mijn eigen klanten kennen en op die manier kreeg ik meer focus. Ik kreeg mijn cijfers onder controle door haar kennisoverdracht. Yolanda leeft zich in in jouw product of bedrijf, ze roept niet zomaar wat! Aan iedereen die serieus vooruit wil met zijn bedrijf, beveel ik Yolanda zeker aan! Want werken is leuk, maar het moet geen schaars betaalde hobby blijven.

Ruby Groen – LangedijkerUitje

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt.

5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯