7 tips voor méér winst en vrijheid in je bedrijf

Yolanda Kuin - Financieel ondernemerscoach

7 tips voor méér winst en vrijheid in je bedrijf


Je bent je eigen bedrijf begonnen om meer vrijheid te hebben. Tenminste dat is volgens de KvK de voornaamste reden om voor jezelf te beginnen, bij jou ook het geval? En hoe is het nu in de werkelijkheid… ervaar jij ook meer vrijheid als voorheen? Of ben je altijd druk, sta je continu AAN en loop je nu vast in je bedrijf. Je werkt te hard voor wat je verdient.

Ik help je naar helderheid in je koers, weer vol plezier ondernemen en moeiteloos méér financiële vrijheid! Lees hier mijn 7 tips om méér winst en vrijheid in je bedrijf te krijgen.

1. Stel duidelijke doelen

Het is belangrijk om duidelijke doelen te stellen voor je bedrijf en te weten waar je naartoe wilt. Dit kan helpen bij het creëren van een strategie en het identificeren van de belangrijkste gebieden waar je moet verbeteren om meer winst te maken en meer vrijheid te krijgen.

2. Focus op waarde

Zorg ervoor dat je producten of diensten van hoge kwaliteit zijn en voeg waarde toe voor je klanten. Dit kan betekenen dat je nieuwe functies of extra diensten aanbiedt, of het verbeteren van de kwaliteit van de klantenservice. Door waarde toe te voegen, kunnen klanten loyaler worden en je bedrijf aanbevelen bij anderen. Een belangrijk onderwerp tijdens het coachingtraject Kloppend Ondernemen.

3. Werk aan efficiëntie

Kijk waar je tijd en middelen verliest en probeer deze te verminderen. Dit kan betekenen dat je je processen vereenvoudigt of gebruik maakt van technologie om efficiënter te werken. Het verminderen van tijdverspilling en het verhogen van efficiëntie kan je bedrijf helpen om meer winst te maken en je meer vrijheid te geven. Hou eens een week bij waar jouw kostbare tijd heen gaat? Wil je hier handvatten voor, stuur me gerust een mail voor een makkelijk invulschema of plan een gratis strategiegesprek.

4. Analyseer je kosten

Analyseer je kosten en zoek naar manieren om deze te verminderen. Dit kan betekenen dat je leveranciers heronderhandelt of overstapt naar een andere leverancier. Je kunt ook overwegen om kosten te besparen door middel van automatisering of het outsourcen van bepaalde taken.

Werk in goede boekhoudsoftware, dit maakt het makkelijker om overzicht in je cijfers te houden! Zelf adviseer ik het boekhoudpakket InKaart van Snelstart.

5. Blijf bij de tijd

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van nieuwe trends en ontwikkelingen in je branche. Door up-to-date te blijven, kun je je bedrijf aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en nieuwe kansen grijpen. Dit kan leiden tot meer winst en meer vrijheid voor je bedrijf.

6. Investeer in jezelf

Zorg ervoor dat je als ondernemer voortdurend investeert in je eigen ontwikkeling en vaardigheden. Dit kan betekenen dat je cursussen of trainingen volgt, of dat je deelneemt aan netwerkevenementen om je contacten te vergroten. Door te blijven leren en groeien, kun je beter worden in je werk en je bedrijf naar een hoger niveau tillen. De online training POWER your business leert je om met een helicopterview naar je bedrijf te kijken, iets voor jou?

7. Omring je met de juiste mensen

Omring jezelf met mensen die je kunnen helpen groeien en die je kunnen inspireren. Dit kan betekenen dat je mentoren zoekt, of dat je een netwerk van andere ondernemers opbouwt. Door jezelf te omringen met de juiste mensen, kun je nieuwe kansen ontdekken en je bedrijf naar nieuwe hoogten brengen. Join bijvoorbeeld de Kloppend Ondernemen Community!

WANNEER JIJ MEER FINANCIËLE RUST WILT…
MAAK ONLINE KENNIS MET MIJN COACHING!

Ga naar Yolanda’s Academie

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt.

Ondernemen zonder financiële stress! Leer het in 5 stappen.

Ondernemen zonder financiële stress!
Leer het in 5 stappen.

Yolanda-Kuin-Business-Strateeg

Hart voor je bedrijf en hoofd bij je cijfers!

Werken met mij kan op de volgende wijze:

Inspiratie

inzichtgesprek-yolanda-kuin-businesscoach

Twijfels kunnen de weg
naar jouw succes blokkeren!
Laten we gaan sparren.

Samen aan de slag

samen-aan-de-slag-yolanda-kuin-businesscoach

Businessprogramma
Kloppend Ondernemen

Ga voor méér werkplezier
en financiële vrijheid!

In dit maatwerk programma ontdek
je hoe je een overzichtelijk, professioneler en winstgevender bedrijf creëert, zonder dat jij zelf meer uur hoeft te werken.

Inzicht / sparren

inspiratie-sparren-yolanda-kuin-businesscoach

Boek een inzichtgesprek
Korte krachtige meeting
met direct resultaat

Yolanda Kuin Business coaching

Cadeautje!

Gratis ondernemerstips

3 maanden lang!

Je bedrijf groeit zo hard, als jij groeit als mens!

Zodra jij nieuwe kennis op doet en deze kennis vervolgens inzet in je bedrijf, zal je bedrijf gaan groeien.

Zelf vind ik het heerlijk om veel boeken te lezen over het ondernemerschap. Deze kennis, nieuwe inzichten en tips geef ik graag door aan jou. Zo krijg je wekelijks informatie om te gebruiken in je eigen bedrijf en nieuwe kennis om over na te denken. Het geeft focus op wat belangrijk is bij het ondernemen en je krijgt meer grip op je cijfers. Je zult groeien in je ondernemerschap.

Groet Yolanda

Relaxter ondernemen?
Doe de Ondernemers-Reality check!

Doe deze 2-minuten quickscan en
ontvang direct 3 tips om relaxter te ondernemen!