Creëer je kansen zelf!

creeer-zelf-je-kansen


De afgelopen dagen hebben mijn vaste klanten een kerstpresentje van me ontvangen. Dit jaar heb ik gekozen voor een geurkaars met de woorden This is your year to SHINE erop.

Daarbij deed ik een kerstkaartje, waar ik de volgende spreuk op heb gezet:

Don’t wait for opportunity,
CREATE IT!

Een valkuil bij ondernemen is dat je te lang wacht om een bepaalde verandering aan te pakken of van koers te wijzigen. Je wacht op het juiste moment, maar als dit moment nou niet komt? Kansen krijg je niet vanzelf, die creëer je zelf!

Als je iets echt wilt dan zul je een pro-actieve houding aan moeten nemen. Het gaat om zaaien en dingen de tijd geven om te rijpen. Je kunt gras niet sneller laten groeien door er heel veel naar te kijken of er aan te trekken. Alles heeft zijn tijd nodig. Je kunt er wel invloed op uit oefenen. Door te zorgen dat de zaadjes niet weg waaien, het water te geven, te bemesten etc. Dat zorgt altijd voor een beter resultaat.

Passief afwachten levert minder op dan pro-actief er mee aan de slag gaan. En dit geldt hetzelfde bij het krijgen van kansen.

Wees pro-actief en creëer je eigen kansen!

Wil je méér klanten? Wees dan zichtbaarder en laat iedereen zien wat je te bieden hebt. Ga hier consistent mee aan de slag en geef niet te snel op.

Wil je méér winst? Kijk een kritisch naar je inkomsten en uitgaven, door bijvoorbeeld een winstplan op te stellen. Zijn je huidige prijzen nog wel actueel? Kun je een ander verdienmodel gaan hanteren of een tweede parallel laten lopen? En hoe zit het aan de kostenkant, valt daar nog winst te behalen? Alleen al het doorlopen van je rekening courant kan je zo geld opleveren, omdat je niet bewust bent van alle doorlopende kosten van oude abonnementen e.d.

Wil je méér overzicht? Doe online je boekhouding en zorg dat je je cijfers up-to-date hebt in één overzicht. En bekijk alle processen van je bedrijf goed na. Waar kunnen er verbeteringen aangebracht worden? Welk proces neemt nu veel tijd in beslag of zorgt voor ruis, waar gebeuren er vaak fouten of welke stappen veroorzaken vaak klachten van klanten. Neem de tijd om dit te onderzoeken en ga voor een duurzame oplossing.

Misschien verlang je naar méér vrijheid? Kijk dan welke taken je kunt uitbesteden. Door dit voor jezelf goed in beeld te hebben, zie je vervolgens veel meer mogelijkheden en lijkt het alsof het opeens op je pad te komt.

Ik wens jou een pro-actief jaar en
met veel mooie kansen!


Neem jij wel eens de tijd om je AAN je bedrijf te werken?
Ik help je hier graag bij.

Als financieel ondernemerscoach leer ik je om meer structuur, efficiëntie en winst te krijgen in je bedrijf, zodat jouw werkplezier en vrijheid weer gaan toenemen. We bekijken stap voor stap wat jouw bedrijf momenteel oplevert en waar de verbeterpunten liggen, om vervolgens een winstgevend plan te maken.

💚 Goed van start – dagtraining
Ben je net op jezelf begonnen of kan jouw boekhouding efficiënter?
Binnen 1 dag jouw boekhouding op orde en futureproof.

💙 Strategie & Focus – 4-weekse training
Krijg méér inzicht in je cijfers. Bepaal vervolgens je strategie voor een gezonde bedrijfsgroei en ga met focus je toekomst tegemoet.

💛 Kloppend ondernemen – 10-weekse coachingsprogramma
Voor onderneemster die echt naar de next level willen groeien. Je gaat stappen nemen om een efficiënter en winstgevender bedrijf te bouwen. Méér overzicht, winst en vrijheid!

Ook iets voor jou?

Meer grip op je cijfers en een winstgevend plan voor de toekomst geeft rust en vrijheid!


Ook zo’n leuk presentje geven aan je relaties? Via onderstaande (affiliate) link kun je het bestellen.


5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯