Btw-aangifte… appeltje-eitje toch?

btw-aangifte-appeltje-eitje

Een roerige tijd voor iedereen… dat is het zeker! 

Iedereen wordt op één of andere manier geraakt door het corona-virus. Er is onzekerheid over inkomsten, onzekerheid over hoelang het gaat duren, onzekerheid hoe het je naasten vergaat en onzekerheid over keuzes die je wel of juist niet moet maken.

Ook al is het een rare tijd, toch zal de btw-aangifte van het eerste kwartaal van 2020 weer gedaan moeten worden. Ook als je bijzonder uitstel van betaling gaat aanvragen!

TIP: Ben jij ondernemer of zzp’er en is jouw bedrijf in de problemen door de coronacrisis? De overheid heeft maatregelen genomen om je te helpen door deze moeilijke tijden heen te komen. Lees hier om welke maatregelen het gaat. 

——–

De btw-aangifte… het hele kwartaal heeft bij een groot deel van de ondernemers de boekhouding geen prioriteit. Een aankoop hier, een tankbeurt daar… de bonnen worden vaak even ergens neergelegd. Resultaat? Bij iedere BTW-aangifte moet je alles uitzoeken en de zoekgeraakte bonnetjes nog ergens boven water weten te halen.

Heb ik nu alle bonnen? Mag ik dit eigenlijk aftrekken van de Belastingdienst? Je ziet op tegen de btw-aangifte en stel het iedere keer uit tot het laatste moment… Uiteindelijk druk je op de knop verzenden. Pffff…. weer geregeld, gelukkig pas over 3 maanden weer…..

Veel tijd, stress en frustratie wat niet nodig is.
Dit kan ook anders!

Hoe zou het voor je zijn als je grip hebt op je administratie? Dat je niet meer die last-minute stress hoeft te ervaren. Laat staan dat je bang hoeft te zijn om een boete te krijgen als je iets verkeerd doet of te laat bent met insturen. Nee gewoon een relaxte BTW-aangifte zonder gedoe.

Modern ondernemen vraagt om modern boekhouden! 

Hierbij mijn 5 STAPPEN om zo efficiënt mogelijk je boekhouding op orde te krijgen:

💚 Stap 1: Doe online je boekhouding;
Neem een online boekhoudpakket ipv offline/excel. Dit scheelt een hoop papierwerk en geeft je 24/7 inzicht in hoe je ervoor staat. Deze maandelijkse investering heb je er zo uit, aangezien het je héél veel tijd oplevert.

💚 Stap 2: Maak in je boekhoudsysteem je verkoopfacturen;
Zo is er geen dubbel werk en staan de facturen automatisch al goed geboekt. Je nummerig is altijd kloppend en je kunt simpel een betaallink meesturen. Weet dat facturen met een betaallink 3x sneller betaald worden.

💚 Stap 3: Koppel je boekhouding met andere systemen;
Koppel bijvoorbeeld je zakelijke bankrekening aan je boekhoudprogramma. Door deze systemen direct met elkaar te verbinden, sla je een aantal stappen over en versnel je op deze wijze jouw boekhoudproces.

TIP
 Open je zakelijke bankrekening bij Knab. Voor € 7,00 per maand kun je meerdere rekeningen openen en deze koppel je vervolgens aan jouw boekhoudpakket. Ook handig voor een speciale btw-rekening!

Ff bij Knab kijken!

💚 Stap 4: Doe je boekhouding ook via je smartphone;
Met een boekhoud-app kun je direct inkoopfacturen uploaden en versturen. Je maakt even een foto van de inkoopfactuur of het bonnetje en je hebt het meteen opgeslagen en geordend. Je kunt alles snel weer terugvinden!

💚 Stap 5: Laat het systeem vóór je werken;
Maak gebruik van factuurherkenning of UBL (zie voor uitleg mijn blog over ubbelen), zodat inkoopfacturen rechtstreeks in je boekhouding komen en automatisch geboekt worden. Je boekhouding op is zo makkelijk op orde, zonder dat je er veel omkijken naar hebt.

——–

Zo hoef je na elke kwartaal alleen nog maar je online boekhouding na te lopen en je ziet dat alles erin zit. Binnen 5 minuten is vervolgens de btw-aangifte voor elkaar. Direct verzonden vanuit je eigen boekhoudprogramma.

Appeltje-eitje dus!!

JAAAA .. DIT WIL IK OOK


Yolanda zorgt voor inzicht en overzicht. Onze administratie is door haar volledig gedigitaliseerd en efficiënt ingericht. Daardoor heb ik de handen vrij voor ondernemen.

Marc vd Braber – Schildersbedrijf

Ben je net op jezelf begonnen en wil je een goede start maken? Of ben je al langer op jezelf en wil je jouw boekhouding zo goed en efficiënt mogelijk op orde krijgen, zodat jij en/of je boekhouder er weinig werk meer aan heeft?

Ga dan GOED VAN START!
De training om de basis van jouw bedrijf goed op orde te krijgen.

Graag meer info!


Ik wilde een goede administratie start maken met mijn bedrijf. Yolanda heeft ervoor gezorgd dat de basis goed staat, en dat ik het nu zelfs leuk vind om aan mijn administratie te werken. Een groot pluspunt ze beantwoord ook een aantal maanden nadat je langs bent geweest al je vragen en helpt je bij je aangiftes. Dus wil je een leuke dag hebben en veel leren dan beveel ik Yolanda zeker aan.

Yolanda is vakkundig, professioneel en heel fijn om mee samen te werken. Het was voor mij de investering meer dan waard.

Natasja Heddes – iNHuis Styling & Interieuradvies

In deze blog is gebruik gemaakt van affiliate links.

5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯