De PPO werktuig subsidie: Stimulans voor creatieve groei!

Jij verdient dit 9 november (10)

❗Attentie❗ Ben jij architect, fotograaf, marketeer, schrijver, interieurstylist, ander creatieve of culturele ondernemer? Voordat je verder klikt, lees deze blog over een interessante subsidie… Je kunt nog steeds 1/3 PPO subsidie aanvragen voor een opleiding, zodat jij jezelf op jouw vakgebied of in je ondernemerschap kunt professionaliseren. Tot wel € 2.000!

Als creatieve ondernemer ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijf te laten bloeien. Een waardevolle subsidie dat je hierbij kan ondersteunen, is de PPO werktuig subsidie van de overheid. In deze blog ontdek je wat deze subsidie inhoudt en hoe het jouw creatieve onderneming kan stimuleren.

Wat is de PPO werktuig subsidie?

De PPO werktuig Subsidie, een afkorting voor Permanente Professionele Ontwikkeling, is een initiatief van de overheid om ondernemers uit de creatieve en culturele sector te helpen bij hun professionele groei. Het doel is om de ontwikkeling van creatieve professionals te bevorderen en hen in staat te stellen hun bedrijven effectiever te runnen. Je kunt aanvragen indienen tot 1 januari 2025 en het loket voor het indienen van je declaratie sluit op 1 juni 2025. Dit betekent dat het ontwikkeltraject dat je gaat volgen uiterlijk 1 mei 2025 moet zijn afgerond.

Voor wie?

Professionals werkzaam in de culturele en creatieve sector kunnen een aanvraag doen bij het programma Permanente Professionele Ontwikkeling. Belangrijk te weten is dat deze subsidie niet bedoeld is voor diegenen zonder de juiste kwalificaties (minimaal MBO 4) die de creatieve of culturele sector willen betreden. De bedrijfstakken die tot de sector worden gerekend kun je hier bekijken. De beoordeling of jouw bedrijf tot de sector behoort, gebeurt op individuele basis.

Hoe werkt het?

De subsidie dekt 1/3 van de kosten van de activiteiten van je ontwikkelplan, dat kan variëren van een korte cursus of trainingen, workshops tot lange trajecten.

  1. Bedenk een ontwikkelplan: Kies een activiteit dat het beste aansluit bij jouw groeiplannen. Dit kan een vakinhoudelijke opleiding zijn of een activiteit ter bevordering van je ondernemerschap (dat kan via mij, zie bijvoorbeeld Kloppend Ondernemen 😉).
  2. Aanvragen invullen: Verzamel alle gegevens die je nodig hebt om de aanvraag compleet te maken, denk aan startdatum, einddatum, investering, kvk-nummer, rekeninggegevens e.d.
  3. Aanvraag indienen: Meld je hier aan voor de PPO werktuig subsidie en dien een gedetailleerde aanvraag in waarin je uitlegt hoe het gekozen activiteit bijdraagt aan de groei van je onderneming.
  4. Beoordeling en toekenning: Een team beoordeelt binnen 5 werkdagen je aanvraag en bij goedkeuring ontvang je een gedeeltelijke vergoeding van de kosten van je ontwikkelplan.
  5. Subsidie innen: Je betaalt eerst zelf de kosten en dient na afronding van de activiteit een declaratie in bij Werktuig PPO. Hoe dit werkt staat in de mail die je krijgt als jouw aanvraag is goedgekeurd. Als je op de juiste wijze declareert staat de bijdrage binnen twee weken op je bankrekening.

Voordelen van de PPO Werktuig Subsidie:

  1. Financiële ondersteuning: De subsidie dekt 1/3 van de kosten, waardoor het financieel aantrekkelijker wordt voor creatieve ondernemers om te investeren in hun groei.
  2. Flexibiliteit in keuze: Ondernemers hebben de vrijheid om een activiteit te kiezen dat het beste past bij hun behoeften, variërend van cursussen en workshops tot langere coachingstrajecten.
  3. Stimulans voor ontwikkeling: De subsidie moedigt creatieve ondernemers aan actief te werken aan hun professionele ontwikkeling, hen in staat stellend om nieuwe vaardigheden te verwerven en hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

Hoe Patricia profiteerde van de PPO Subsidie:

Patricia Petrick Fotografie, een creatieve ondernemer met passie voor afscheidsfotografie, diende succesvol een aanvraag in voor de livedag Jij verdient DIT! De PPO-subsidie gaf haar de ruimte om te investeren in deze training, waarmee ze haar missie versterkte en haar ondernemers-skills vergrootte.

Met deze training “Jij verdient DIT! ben ik weer aangezet om doelen te realiseren, mijn bedrijf groter te laten worden in 2024. Hoe ik nog meer aan mijn missie kan werken. 

Ik werd uitgedaagd om te kijken aan welke knoppen ik kan draaien voor meer winst in het komende jaar. Om te gaan werken aan mijn missie: Rouw bespreekbaar te maken & Afscheidsfotografie toegankelijker te laten worden. Dus om nog kloppender te gaan ondernemen. Om nog meer vanuit mijn hart te werken, want dat is wat ik doe. Uit mijn hart ondernemen.”


Waarom Jij dit ook verdient:

De PPO Werktuig Subsidie is een erkenning van de waarde van groei en ontwikkeling binnen de creatieve sector. Deze subsidie biedt jou de kans om stappen te zetten richting een succesvoller bedrijf.

Start jouw reis naar groei:

Identificeer je groeikansen, onderzoek beschikbare trainingen e.d. en stel een doordacht ontwikkelplan op. Dien je aanvraag in. Ontdek hoe de PPO Werktuig Subsidie jou kan ondersteunen in je reis naar een succesvol en kloppende onderneming.

Maak nog gebruik van jouw subsidiemogelijkheden:

Wil je dit jaar nog gebruik maken van deze subsidie? Dat kan tot wel € 2000. Vraag naar de mogelijkheden voor mijn korte individuele trainingen. Plan een strategiegesprek:

Investeer vandaag in jezelf en je onderneming, want jij verdient het om te groeien. De PPO Werktuig Subsidie wacht op jouw aanvraag, en de deuren naar groei staan wijd open. Grijp deze kans en zet de eerste stap naar een nog succesvoller bedrijf.

Jij verdient DIT!


5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯