Weet jij wat je cijfers je kunnen vertellen? 3 tips!

weet-jij-wat-je-cijfers-je-kunnen-vertellen

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel… Dom natuurlijk!! Als je er nu logisch over nadenkt, had je kunnen weten dat het hoger zou uitvallen. Maar ja, achteraf… ⠀

Een week geleden… ⠀
Op weg richting de boekhouder liet je het jaar in je gedachte passeren, wat was er veel gebeurd…. Je hebt er hard voor moeten werken, maar het is wel gelukt. Een goede omzet gedraaid, vele malen beter als vorig jaar, toffe klanten binnen gehaald en je eerste medewerker aangenomen. Dat nieuwe kantoor huren op een mooie locatie, was een goede zet geweest. Kost wat, maar dan heb je ook wat. ⠀

You’re on fire!! 🔥⠀

Thuis hadden ze wel gemopperd, vaak weg, lange dagen. Je had daarom je gezin getrakteerd op een prachtige reis naar een warm oord. Even uit de drukte. Even samen genieten. Je gedacht dwalen af naar die prachtige zonsondergang, de palmen ?

“Je hebt een druk jaar gehad, de enorme groei is in je jaarcijfers terug te zien” hoorde je de boekhouder zeggen. Een trots gevoel kwam boven en je knikte ja.

Maar toen vervolgde hij zijn verhaal… “privé opname aan de hoge kant…., te laag ingeschatte voorlopige aanslag…, bijbetalen…, btw suppletie…, voorlopige aanslag van dit jaar ophogen… En toen je de bedragen hoorde, trok je even wit weg!!! Slik, dat geld stond helemaal niet op de rekening! Voor wanneer moet ik dat betalen? ⠀

Gelukkig kan dit ook anders. Hoe zou het voor je zijn als je door het jaar heen al rekening houdt met je te betalen belastingen. Dat je administratie op orde is en je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Laat staan dat je de belastingaanslag niet kan betalen. Nee, gewoon grip op je cijfers zonder zorgen!

TIP 1: Zorg dat je een aparte rekening hebt voor je te betalen belasting of het opbouwen van een buffer.

TIP 2: Maak een begroting (winstplan) op, zodat je je omzet, uren, kosten, belasting, winst etc. goed in beeld hebt en dit kan monitoren gedurende het jaar en op tijd kan bijsturen.

TIP 3: Wees op de hoogte van de belangrijke cijfers binnen jouw bedrijf. Je hoeft echt niet alles tot in detail te weten, maar per maand je omzet/kosten/openstaande crediteuren/openstaande debiteuren natuurlijk wel.

Meer weten, plan een strategiegesprek!

STRATEGIEGESPREK AANVRAGEN

ps. Wil jij méér overzicht, winst en vrijheid gedurende het jaar, geef je op voor een Kloppend Ondernemen! Meer informatie te vinden op:

Kloppend Ondernemen

GRATIS QUICKSCAN

Hart voor je bedrijf en hoofd bij je cijfers!

Werken met mij kan op de volgende wijze:

Inspiratie

inzichtgesprek-yolanda-kuin-businesscoach

Twijfels kunnen de weg
naar jouw succes blokkeren!
Laten we gaan sparren.

Samen aan de slag

samen-aan-de-slag-yolanda-kuin-businesscoach

Businessprogramma
Kloppend Ondernemen

Ga voor méér werkplezier
en financiële vrijheid!

In dit maatwerk programma ontdek
je hoe je een overzichtelijk, professioneler en winstgevender bedrijf creëert, zonder dat jij zelf meer uur hoeft te werken.

Inzicht / sparren

inspiratie-sparren-yolanda-kuin-businesscoach

Boek een inzichtgesprek
Korte krachtige meeting
met direct resultaat

Yolanda Kuin Business coaching

Cadeautje!

Gratis ondernemerstips

3 maanden lang!

Je bedrijf groeit zo hard, als jij groeit als mens!

Zodra jij nieuwe kennis op doet en deze kennis vervolgens inzet in je bedrijf, zal je bedrijf gaan groeien.

Zelf vind ik het heerlijk om veel boeken te lezen over het ondernemerschap. Deze kennis, nieuwe inzichten en tips geef ik graag door aan jou. Zo krijg je wekelijks informatie om te gebruiken in je eigen bedrijf en nieuwe kennis om over na te denken. Het geeft focus op wat belangrijk is bij het ondernemen en je krijgt meer grip op je cijfers. Je zult groeien in je ondernemerschap.

Groet Yolanda

Relaxter ondernemen?
Doe de Ondernemers-Reality check!

Doe deze 2-minuten quickscan en
ontvang direct 3 tips om relaxter te ondernemen!