Weet jij wat je cijfers je kunnen vertellen? 3 tips!

weet-jij-wat-je-cijfers-je-kunnen-vertellen

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel… Dom natuurlijk!! Als je er nu logisch over nadenkt, had je kunnen weten dat het hoger zou uitvallen. Maar ja, achteraf… ⠀

Een week geleden… ⠀
Op weg richting de boekhouder liet je het jaar in je gedachte passeren, wat was er veel gebeurd…. Je hebt er hard voor moeten werken, maar het is wel gelukt. Een goede omzet gedraaid, vele malen beter als vorig jaar, toffe klanten binnen gehaald en je eerste medewerker aangenomen. Dat nieuwe kantoor huren op een mooie locatie, was een goede zet geweest. Kost wat, maar dan heb je ook wat. ⠀

You’re on fire!! 🔥⠀

Thuis hadden ze wel gemopperd, vaak weg, lange dagen. Je had daarom je gezin getrakteerd op een prachtige reis naar een warm oord. Even uit de drukte. Even samen genieten. Je gedacht dwalen af naar die prachtige zonsondergang, de palmen ?

“Je hebt een druk jaar gehad, de enorme groei is in je jaarcijfers terug te zien” hoorde je de boekhouder zeggen. Een trots gevoel kwam boven en je knikte ja.

Maar toen vervolgde hij zijn verhaal… “privé opname aan de hoge kant…., te laag ingeschatte voorlopige aanslag…, bijbetalen…, btw suppletie…, voorlopige aanslag van dit jaar ophogen… En toen je de bedragen hoorde, trok je even wit weg!!! Slik, dat geld stond helemaal niet op de rekening! Voor wanneer moet ik dat betalen? ⠀

Gelukkig kan dit ook anders. Hoe zou het voor je zijn als je door het jaar heen al rekening houdt met je te betalen belastingen. Dat je administratie op orde is en je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Laat staan dat je de belastingaanslag niet kan betalen. Nee, gewoon grip op je cijfers zonder zorgen!

TIP 1: Zorg dat je een aparte rekening hebt voor je te betalen belasting of het opbouwen van een buffer.

TIP 2: Maak een begroting (winstplan) op, zodat je je omzet, uren, kosten, belasting, winst etc. goed in beeld hebt en dit kan monitoren gedurende het jaar en op tijd kan bijsturen.

TIP 3: Wees op de hoogte van de belangrijke cijfers binnen jouw bedrijf. Je hoeft echt niet alles tot in detail te weten, maar per maand je omzet/kosten/openstaande crediteuren/openstaande debiteuren natuurlijk wel.

Meer weten, plan een strategiegesprek!

STRATEGIEGESPREK AANVRAGEN

ps. Wil jij méér overzicht, winst en vrijheid gedurende het jaar, geef je op voor een Kloppend Ondernemen! Meer informatie te vinden op:

Kloppend Ondernemen

5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯