Belangrijkste cijfers die je als ondernemer moet kennen!

belangrijkste-cijfers-die-je-als-ondernemer-moet-kennen

Welke 5 cijfers zijn het belangrijkste voor jou als ondernemer? Wist je dat we de hele dag door, bewust of onbewust, alles graag afmeten. Het wordt nu eenmaal tastbaarder en tegelijkertijd overzichtelijker als we er een cijfer op kunnen plakken.

Alleen als het op de cijfers van het bedrijf aan komt, dan laten we dit liever aan een ander over. Sommige ondernemers ondervinden zelfs veel stress als het op cijfers aankomt. ”Ik ben niet goed in cijfers en wil er eigenlijk niet mee bezig zijn…” hoor ik ondernemers dan zeggen. Terwijl de cijfers van je onderneming juist laten zien hoe je ervoor staat.

Je hoeft echt geen financieel specialist te zijn, maar dat is ook vast niet je droom 😉. Maar het op orde hebben van je cijfers is nu eenmaal een verplicht onderdeel van je onderneming, misschien voor jou niet het leukste onderdeel, maar wel heel belangrijk.

Je zal mij echt niet horen zeggen dat je zelf je volledige boekhouding moet doen. En ook niet dat je alles in detail moet weten, maar inzicht in de belangrijkste cijfers is toch wel een must-have.

Vooral als het gaat om:
👉 het goed kunnen sturen van je bedrijf.
👉 het nemen van de juiste beslissingen.
👉 het beste uit je bedrijf te halen wat erin zit.

Wanneer je niet met cijfers bezig bent en daardoor te weinig verdiend of verkeerde keuzes maakt, raakt je energie sneller op, het enthousiasme raakt weg en er komen financiële zorgen.

 

Dit kan ook anders.

Hoe zou het voor je zijn als de basis van je bedrijfsmatige cijfers begrijpt, dat je financiële risico’s kunt inschatten en dat niemand je zomaar iets wijs kan maken. Dat je niet onzeker hoeft te zijn over je ondernemerschap. Laat staan dat je bang hoeft te zijn dat je bedrijf de verkeerde koers vaart. Nee, gewoon goede basiskennis, zodat je weet hoe je ervoor staat!

Hierbij geef ik je de 5 belangrijkste cijfers die je moet kennen als ondernemer:

 Gewenst netto inkomen. Hoeveel winst moet je hiervoor binnen halen?
 Omzet per maand. Is het wat je had verwacht of moet je bijsturen?
Kosten per maand. Is het wat je had verwacht of moet je bijsturen?
Openstaande crediteuren. Welke inkoopfacturen staan nog open? Hoeveel belasting moet je betalen? Overzicht geeft rust.
 Openstaande debiteuren. Van wie krijg jij nog geld. Zorg voor een up-to-date inzicht, zodat je op tijd herinneringen kan versturen.

Lijkt het je een goed idee om op een leuke manier meer inzicht in je cijfers te krijgen, een plan te maken en te weten aan welke knoppen je kunt draaien voor meer winst?

Dan is het tijd voor actie!

Ga aan de slag met je eigen winstplan. Een winstplan geeft je inzicht, maar kan ook confronterend zijn. Het laat je zien of jij op dit moment de juiste koers vaart of dat je juist het roer om moet gooien om jouw doelen te behalen.

En wie weet….
misschien ga je cijfers nog wel leuk vinden
als je je winst erdoor ziet groeien!?

Yolanda gaf mij inzicht in de marges en cijfers van mijn bedrijf. Ze leerde mij mijn eigen klanten kennen en op die manier kreeg ik meer focus. Ik kreeg mijn cijfers onder controle door haar kennisoverdracht. Yolanda leeft zich in in jouw product of bedrijf, ze roept niet zomaar wat!

Ruby Groen | LangerdijkerUitje

Neem jij wel eens de tijd om je bedrijf onder de loep te nemen? Mijn naam is Yolanda Kuin en ik ben ondernemerscoach met een passie voor cijfers. Ik help je graag méér uit je bedrijf te halen!

Méér balans, focus en financiële vrijheid!
Ik geef je in 30 minuten ideeën hoe je dit kunt bereiken! Ik heb jarenlang ervaring en heb al diverse ondernemers geholpen om hun bedrijf te laten groeien. 

Je gaat met focus je toekomst tegemoet.

Ondernemen zonder financiële stress! Leer het in 5 stappen.

Ondernemen zonder financiële stress!
Leer het in 5 stappen.

Yolanda-Kuin-Business-Strateeg

Hart voor je bedrijf en hoofd bij je cijfers!

Werken met mij kan op de volgende wijze:

Inspiratie

inzichtgesprek-yolanda-kuin-businesscoach

Twijfels kunnen de weg
naar jouw succes blokkeren!
Laten we gaan sparren.

Samen aan de slag

samen-aan-de-slag-yolanda-kuin-businesscoach

Businessprogramma
Kloppend Ondernemen

Ga voor méér werkplezier
en financiële vrijheid!

In dit maatwerk programma ontdek
je hoe je een overzichtelijk, professioneler en winstgevender bedrijf creëert, zonder dat jij zelf meer uur hoeft te werken.

Inzicht / sparren

inspiratie-sparren-yolanda-kuin-businesscoach

Boek een inzichtgesprek
Korte krachtige meeting
met direct resultaat

Yolanda Kuin Business coaching

Cadeautje!

Gratis ondernemerstips

3 maanden lang!

Je bedrijf groeit zo hard, als jij groeit als mens!

Zodra jij nieuwe kennis op doet en deze kennis vervolgens inzet in je bedrijf, zal je bedrijf gaan groeien.

Zelf vind ik het heerlijk om veel boeken te lezen over het ondernemerschap. Deze kennis, nieuwe inzichten en tips geef ik graag door aan jou. Zo krijg je wekelijks informatie om te gebruiken in je eigen bedrijf en nieuwe kennis om over na te denken. Het geeft focus op wat belangrijk is bij het ondernemen en je krijgt meer grip op je cijfers. Je zult groeien in je ondernemerschap.

Groet Yolanda

Relaxter ondernemen?
Doe de Ondernemers-Reality check!

Doe deze 2-minuten quickscan en
ontvang direct 3 tips om relaxter te ondernemen!