De 10 beste ideeën voor passief inkomen

money-mindshift

Passief inkomen kan een geweldige manier zijn om je te helpen extra geldstroom te genereren. Je kunt op verschillende manieren passief inkomen genereren. In deze blog geef ik je een top 10 van beste ideeën voor passief inkomen in 2023.

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is inkomen waarvoor je in de eerste plaats werkt en dat vervolgens geld oplevert zonder (veel) verdere inspanning. Soms voor korte tijd, soms voor langere tijd en soms voor je hele leven. Je kunt passief inkomen genereren door iets te creëren dat geld oplevert of door je geld voor jou te laten werken.

De 10 beste ideeën voor passief inkomen

Je kunt op allerlei manieren passief inkomen genereren. Hieronder lees je de 10 beste ideeën voor passief inkomen:

1.     Creëer een online cursus

Een online cursus kan een uitstekende inkomstenstroom opleveren, omdat je na de aanvankelijke tijdsbesteding gemakkelijk passief inkomen verdient. Je kunt bijvoorbeeld een audio- of videocursus maken en dan achteroverleunen terwijl het geld binnenrolt van de verkoop van je online cursus. Zelf heb ik diverse online trainingen gemaakt, deze staan in mijn eigen online leeromgeving. Bijvoorbeeld de online training POWER your business , de training Money Mindshift en de nieuwste training is “Van brainwave naar cashflow in 7 dagen“. In de laatst genoemde neem in je stap voor stap mee hoe jij van jouw idee een goed betaald verdienmodel kan maken.

2. Gesponsorde berichten op sociale media

Heb je veel volgers op sociale media zoals Facebook, Instagram of TikTok? Laat je door bedrijven betalen om een blog over hun product te schrijven of het in je feed op te nemen.

3.     Online verkopen van fotografie

Online fotografie verkopen is misschien niet de meest voor de hand liggende manier om een passief inkomen te genereren, maar je kunt er toch aardig wat geld mee verdienen. Vooral omdat je dezelfde foto’s steeds opnieuw kunt verkopen. Je kunt hiervoor samenwerken met een organisatie als Getty Images, Shutterstock of Alamy.

4.     Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoten website-eigenaren, sociale media “influencers ” of bloggers een product van een derde partij door een link of banner naar het product of dienst op hun site of sociale media account op te nemen. Je wordt betaald voor de promotie. Op mijn website maak ik ook gebruik van affiliate links, kijk maar eens op Yolanda’s favorieten.

Zelf gebruik ik voor mijn partnerprogramma de software van Solid Affiliate. Deze combineert WordPress, WooCommerce en jouw affiliate. Binnen no time heb jij je affiliate programma online! Bekijk mijn partner portaal om te zien hoe dit eruit ziet.

5. Schrijf een e-book

Een E-book schrijven is een goede manier om passief inkomen te genereren. Je kunt snel en goedkoop een e-book ontwerpen op een online platform, gebruik bijvoorbeeld het grafisch ontwerpplatform Canva. Niet alleen kun je jouw e-book gebruiken om lezers goede informatie en waarde te geven, maar ook als een manier om meer verkeer naar je andere aanbod te leiden. Voorbeelden hiervan zijn audio- of videocursussen, andere e-books, een website of seminars.

6.     Maak een blog of YouTube kanaal

Ben je een expert op het gebied van reizen naar Thailand? Een kenner van wijnen? Of heb je een andere passie? Gebruik je passie voor een onderwerp en maak er een blog of een YouTube kanaal van, waarbij je advertenties of sponsors gebruikt om je inkomsten te genereren.

Boekentip blogs schrijven

Na mijn eigen struggle met blogs schrijven heb ik het boek ‘Hoe schrijf je zakelijke blogs’ gekocht en de bijbehorende training van Susanna Florie gevolgd, waarin dit een onderwerp was.

7.     Maak reclame op je auto

Je kunt ook passief inkomen genereren door gewoon met je auto door de stad te rijden. Neem contact op met een gespecialiseerd reclamebureau om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Als je een match bent voor een van hun adverteerders, zal het bureau je auto zonder kosten voor jou met de advertenties “omwikkelen”.

8. Peer-to-peer leningen / crowdfunding

Een andere manier om passief inkomen te genereren is het afsluiten van een peer-to-peer lening. Een peer-to-peer (P2P) lening is een persoonlijke lening tussen jou en een lener, gefaciliteerd via een tussenpersoon van derden zoals CrowdAboutNow, Funding Circle of een ander crowdfunding platform. Als lener verdien je inkomen via rentebetalingen op de leningen.

9.     Beleggen in aandelen of crypto

Beleggen in aandelen of crypto is ook een manier om passief inkomen te genereren. Door geld te investeren, maak je op de langere termijn winst en groeit je passieve vermogen zonder dat je er veel voor hoeft te verrichten. Natuurlijk is dit iets dat een zekere mate van deskundigheid en kennis vereist 😉. Leuk boek om te lezen is Blondjes beleggen beter van Janneke Willemse. Om te starten met beleggen heb je niet veel geld nodig, dit kan al met een klein bedrag in bijvoorbeeld beleggingsfondsen of EFT’s. Meer weten over crypto’s, lees zeker deze blog over verschillende cryptocurrency.

Wil je beginnen met beleggen? Kijk eens bij Happy Investors.
Zij bieden verschillende cursussen aan.

10.  Verhuur je woning of auto

Als je voor een langere tijd op vakantie gaat of een tijdje de stad uit moet, overweeg dan je huidige woning te verhuren terwijl je weg bent. Dit kun je bijvoorbeeld veilig via Airbnb doen. Gebruik je jouw auto niet zo vaak? Dan kun je extra inkomsten verdienen door je auto te verhuren via SnappCar.

Wat een eye opener! 
Samen mijn onderneming naar de next level brengen.

Plannen die al 2 jaar in mijn hoofd zaten werden in een kwartaal klaargestoomd om op de markt te brengen. Ik geef het businessprogramma Kloppend Ondernemen een 9.
Claudia Coté-Rogge
Claudia Administratie & Training

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt.

Ondernemen zonder financiële stress! Leer het in 5 stappen.

Ondernemen zonder financiële stress!
Leer het in 5 stappen.

Yolanda-Kuin-Business-Strateeg

Hart voor je bedrijf en hoofd bij je cijfers!

Werken met mij kan op de volgende wijze:

Inspiratie

inzichtgesprek-yolanda-kuin-businesscoach

Twijfels kunnen de weg
naar jouw succes blokkeren!
Laten we gaan sparren.

Samen aan de slag

samen-aan-de-slag-yolanda-kuin-businesscoach

Businessprogramma
Kloppend Ondernemen

Ga voor méér werkplezier
en financiële vrijheid!

In dit maatwerk programma ontdek
je hoe je een overzichtelijk, professioneler en winstgevender bedrijf creëert, zonder dat jij zelf meer uur hoeft te werken.

Inzicht / sparren

inspiratie-sparren-yolanda-kuin-businesscoach

Boek een inzichtgesprek
Korte krachtige meeting
met direct resultaat

Yolanda Kuin Business coaching

Cadeautje!

Gratis ondernemerstips

3 maanden lang!

Je bedrijf groeit zo hard, als jij groeit als mens!

Zodra jij nieuwe kennis op doet en deze kennis vervolgens inzet in je bedrijf, zal je bedrijf gaan groeien.

Zelf vind ik het heerlijk om veel boeken te lezen over het ondernemerschap. Deze kennis, nieuwe inzichten en tips geef ik graag door aan jou. Zo krijg je wekelijks informatie om te gebruiken in je eigen bedrijf en nieuwe kennis om over na te denken. Het geeft focus op wat belangrijk is bij het ondernemen en je krijgt meer grip op je cijfers. Je zult groeien in je ondernemerschap.

Groet Yolanda

Relaxter ondernemen?
Doe de Ondernemers-Reality check!

Doe deze 2-minuten quickscan en
ontvang direct 3 tips om relaxter te ondernemen!