Affiliate marketing als passieve inkomstenbron

affiliate-marketing-als-passieve-inkomstenbron

Affiliate marketing kan een mooi verdienmodel zijn om passief inkomen te genereren. Het geeft je vrijheid en omdat alles online gebeurt, kun je werken waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. In deze blog lees je meer over wat affiliate marketing is en ontdek je de belangrijkste 5 voordelen zijn van affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing houdt in dat je een commissie verdient door een product of dienst van een andere bedrijf of adverteerder te promoten. Het is een verdienmodel waarbij een affiliate partner, dat ben jij, een uitbetaling krijgt van een bedrijf voor het leveren van een bepaald resultaat.

Gewoonlijk is het resultaat een verkoop. Maar sommige programma’s kunnen je belonen voor leads, gratis proefgebruikers, kliks naar een website, of het verkrijgen van downloads voor een app.

Affiliate programma’s zijn meestal gratis om aan mee te doen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over hoge opstartkosten. Als je het goed doet, kun je met affiliate marketing behoorlijk wat passief inkomen verdienen.

Manieren om aan affiliate marketing te doen

Er zijn heel wat manieren om aan affiliate marketing te doen. Je kunt bijvoorbeeld producten van bol.com promoten of aan affiliate marketing doen voor het Daisycon of TradeTracker platform. Maar ook het promoten van producten of diensten van andere ondernemers is een optie. Met ondernemers kun je rechtstreekse commissie afspraken maken of je kunt gebruik maken van affiliate software zoals Kennis.shop of Solid Affiliate. De laatst genoemde heb ik zelf net aangeschaft en werkt uitstekend samen met WooCommerce.

Hieronder een aantal winstgevende manieren hoe jij een product of dienst kunt aanbevelen via affiliate links of banners:

  • Via aparte website of pagina op je website
  • Via jouw blogs
  • Promotie via video marketing
  • Sociale media posts
  • In een podcast aandacht erop vestigen
  • Forums en websites
  • Via e-mail marketing de links gebruiken
  • Betaalde reclame

Op mijn website maak ik ook gebruik van affiliate links, kijk maar eens op Yolanda’s favorieten. En zie je de link en de banner van TradeTracker? Dit zijn ook affiliate links 😃. Als jij hierop klikt en besluit je aan te melden, dan ontvang ik een 5% commissie over jouw verkopen.

BusinessBoost Challenge

MAAK ONLINE KENNIS MET MIJN COACHING!
Start met de BusinessBoost Challenge

Ontdek hoe je in 5 simpele stappen
veel meer uit je bedrijf kunt halen!

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Affiliate marketing is een interessant verdienmodel om online passief inkomen te verdienen. Hieronder een aantal van de voordelen om dit in te zetten als geweldige passieve inkomstenbron.

Passief inkomen genereren

Je kunt als affiliate marketeer een volledig inkomen verdienen met passieve inkomsten. Het is een van de weinige online bedrijfsmodellen waar je echt passief inkomen kunt verdienen. (Wist je dat je ook partner van mij kunt worden en mooie commissies kunt verdienen? Zie mijn partnerportaal)

Weinig tot geen opstartkosten

Er zijn weinig of geen opstartkosten nodig als je ermee begint, want affiliate programma’s zijn meestal gratis om aan mee te doen. Ook zijn er geen productuitgaven of fabricagekosten, geen kosten voor verzending/distributie, geen kantoorruimte of magazijn nodig. Je enige taak is nieuwe klanten door te verwijzen naar het bedrijf waarmee je een samenwerking bent aangegaan.

Iedereen kan ermee beginnen

Het is een van de meest beginnersvriendelijke bedrijfsmodellen om mee te beginnen. Als je een computer en een internetverbinding hebt, is er geen reden om niet je eigen online bedrijf te beginnen. Je kunt je gewoon (gratis) aansluiten bij elk affiliate programma in elke niche en beginnen met het promoten van producten. Je hoeft echt geen expert te zijn om ermee te beginnen.

Onafhankelijkheid, flexibiliteit en gemak.

Een ander groot voordeel van affiliate marketing is de vrijheid die ermee gepaard gaat. Omdat alles online gebeurt, heb je de mogelijkheid om van overal ter wereld en op elk moment te werken. Je kunt het letterlijk vanuit huis doen, liggend op je bank. Thuiswerken geeft je veel meer vrijheid om de dingen te doen die je leuk vindt.

Volop uitbreidingsmogelijkheden

Met miljoenen mensen die elke dag online zijn, kun je je affiliate marketing business blijven uitbreiden. Er zijn letterlijk geen grenzen aan hoe ver je kunt gaan. Je kunt allerlei niches aanboren en diverse producten promoten om enorme winsten te maken.

Leer alles over affiliate marketing!

In de masterclass
“Méér klanten en winst met affiliate marketing”
leer je wat affiliate marketing is, ontdek je:


1️⃣ de belangrijkste 5 voordelen van affiliate marketing
2️⃣ welke platformen je kunt gebruiken
3️⃣ hoe jij affiliate marketing kunt inzetten voor jouw bedrijf

Volg zeker deze masterclass, wanneer jij moeitelozer wilt ondernemen!

Meer lezen over passief inkomen?

Passief inkomen kan een geweldige manier zijn om je te helpen extra geldstroom te genereren. Je kunt op verschillende manieren passief inkomen genereren. In deze blog geef ik je een top 10 van beste ideeën voor passief inkomen in 2022.

Wat een eye opener! 
Samen mijn onderneming naar de next level brengen.

Plannen die al 2 jaar in mijn hoofd zaten werden in een kwartaal klaargestoomd om op de markt te brengen. Ik geef het businessprogramma Kloppend Ondernemen een 9.
Claudia Coté-Rogge
Claudia Administratie & Training

In dit artikel zijn affiliate links verwerkt 😜.

5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯