Succesvol ondernemen vanuit je hart.

succesvol-ondernemen-vanuit-je-hart

Ben jij tevreden over hoe het loopt binnen je bedrijf? Of zou je toch sommige zaken liever iets anders zien? Je wilt succesvol ondernemen. Ga dan zeker méér vanuit je hart ondernemen. Lees in deze blog de 4 stappen die je hiervoor kunt zetten.

Hoelang denk je daar nu al aan?

En wat heb je er al aan gedaan om het te veranderen? Eerlijk zijn hè!!

Ga kloppend ondernemen en kom dichter bij jouw droombedrijf! Zet vandaag de eerste stap en je zult positief verrast worden 😀.

Volg de 4 stappen van HART:

Helderheid gewenste situatie creëren en doelen stellen

Als je een bedrijf opzet is het goed om je visie helder voor ogen te hebben. Dit is het startpunt van jouw onderneming. Hiermee zet je de lijnen uit en geef je jouw onderneming vorm. Wat is jouw droombeeld van je bedrijf? Waar wil je over een paar jaar staan? Om daar vervolgens te komen zul je doelen moeten stellen. Veel ondernemers houden niet van doelen stellen. Meer dan 50% stelt geen gerichte doelen en dat begrijp ik wel, ze hebben het gewoonweg niet geleerd om te doen. Maar weet, om een succesvolle ondernemer te worden, is doelen stellen super belangrijk. Houd bij het ondernemen strak voor ogen welke resultaten je wilt behalen en handel daar ook naar. 

Actieplan opstellen om daar te komen, alleen door te doen kom je in beweging

Is je doel helder, dan ga je een actieplan opstellen. Neem maximaal 1 strategisch doel, 1 leerdoel en 1 persoonlijk doel per kwartaal om focus te houden. Het is verstandig om te beginnen met iets waarmee je gemakkelijk resultaten kunt boeken. Dat motiveert, en het verlaagt de drempel om nieuwe stappen te zetten. Als je bijvoorbeeld als leerdoel stelt dat je beter wilt leren verkopen, kun je een actieplan opstellen om een boek hierover te lezen of een verkooptraining te volgen. Plan duidelijk hoe en wanneer je de actie gaat doen en hoeveel tijd je er voor uittrekt.

Resultaten bijhouden, zodat je al je successen, hoe klein ook, kunt vieren

Vier je successen continu en niet alleen aan het einde van de route. Als die ene horde is genomen, kijken we snel vooruit naar wat er nog meer kan worden bereikt. Maar we vergeten na te denken over de fantastische stappen die al zijn gezet. Het vieren van die (kleinere) successen tussendoor is zo belangrijk. Door tussendoor hier naar te kijken, zorg je ervoor dat je energie en enthousiasme hoog blijft. Zelf doe ik dit op wekelijkse basis. Even terugkijken naar de week ervoor om de successen op te schrijven.

Terugkijken hoe het gegaan is en op tijd bijsturen

Plan jij momenteel wel eens een periodieke reflectiemoment? Dit zorgt ervoor dat je even stilstaat. Je kijkt hoe je ervoor staat ten opzichte van je gestelde doelen. Maar ook waar je van kunt leren in de komende periode. Veel ondernemers zie ik vaak aan het eind van het jaar de mooiste en meest ambitieuze doelen opstellen. Super tof, maar als je vervolgens niet reflecteert, heb je daar natuurlijk weinig aan. Hoe weet je of je nog op koers ligt? Hoe weet je dat je moet bijsturen? Een periodiek reflectie van bijvoorbeeld jouw winstplan is daarom zo ontzettend belangrijk voor je bedrijf.

Weet dat je vandaag bent wat je gisteren deed.
Wil je verandering krijgen, dan zul je vandaag andere keuzes moeten maken.

Als zzp-er ben je zelf 100% verantwoordelijk, dus pak deze verantwoordelijkheid als je nu niet tevreden bent.

5 simpele stappen om méér te verdienen in minder tijd!

5 simpele stappen om
je bedrijf te verbeteren!

De meeste ondernemers zijn te druk en
houden te weinig geld over!

Jij ook? 🤯